Estudien la construcció d’un viaducte elevat per millorar el trànsit al carrer de la Unió

La infraestructura, que costaria uns 2,8 milions d’euros, enllaçaria la rotonda de la Dama de Gel amb la del quilòmetre zero

-
-

El carrer de la Unió és una de les vies que més trànsit de vehicles suporta al llarg del dia i, per tant, on més problemes de circulació es viuen cada dia. Una solució que està sobre la taula per afrontar aquesta saturació és la construcció d’un viaducte elevat que permetria enllaçar de forma directa la rotonda de la Dama de Gel, amb la sortida del túnel del Pont Pla, amb la del quilòmetre zero. L’obra tindria un cost estimat de 2,8 milions d’euros.

Així, per exemple, es parla d’un itinerari secundari a través de la general 2, de Ciutat de Sabadell i de l’avinguda Nacions Unides, però es posa en relleu que el risc, en aquest cas, és que són zones amb una elevada intensitat de vianants i amb entrades a diferents aparcaments, fet que provoca una disminució de la capacitat d’assumir més trànsit. Davant aquest problema, el pla de mobilitat apunta la que seria, a l’entendre dels seus responsables una solució al mateix carrer de la Unió: el viaducte elevat.

El pas tindria una longitud de 180 metres lineals entre tot just després de la rotonda de la Dama de Gel i just abans de l’encreuament amb el carrer del Fener, per la banda d’Andorra la Vella, i l’avinguda del Fener, per la part d’Escaldes-Engordany. Caldria que tingués una amplada mínima de set metres per poder assegurar l’existència de dos carrils de circulació, un per sentit.

Tindria uns 180 metres de longitud i permetria dividir el trànsit de pas del que circula per la zona

El document assegura que “la configuració del perfil del carrer permet que tant la llargada del viaducte com les rampes d’accés siguin limitades, permetent una total permeabilitat a nivell de la calçada i una gran fluïdesa pel trànsit local”. També s’entén que “una correcta configuració de la tipologia de l’obra i una bona insonorització de la calçada” asseguraria que “una bona convivència” amb els veïns de la zona

Els experts que han elaborat el pla defensen que la infraestructura ajudaria, per una banda, a la “segregació del trànsit de pas”. És a dir, separar els vehicles que utilitzen actualment el carrer com a punt de pas cap a altres zones del país d’aquells que bàsicament es mouen per Andorra la Vella i Escaldes. A més a més, s’assegura que es guanyaria en seguretat, tant pel que fa als vianants com pels mateixos cotxes.

El pla admet que es tracta d’una actuació a realitzar a mitjà termini. Per tant, no pas immediata. Seria una obra que hauria d’afrontar el Govern. El cost estimat ascendiria als 2,76 milions d’euros.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending