Vallnord-Pal Arinsal tanca l’estiu amb uns ingressos superiors a 1,5 milions d’euros

L’estació ha obtingut una ocupació de més de 44.000 persones, que representa un 31% menys que la temporada anterior i la despesa mitjana del client ha augmentat a 35,21€, un +12,6%

El circuit de cordes de Vallnord-Pal Arinsal
El circuit de cordes de Vallnord-Pal Arinsal Vallnord-Pal Arinsal

Vallnord-Pal Arinsal ha acomiadat la temporada d’estiu fent “una valoració molt satisfactòria” i  superant els seus objectius marcats a inicis de temporada. L’estació ha generat uns ingressos  superiors a 1,5 milions d’euros i ha obtingut una ocupació de més de 44.000 persones, que representa un 31% menys que la temporada 2019, i la despesa mitjana del client ha augmentat a 35,21€, un +12,6%. Així doncs, EMAP tanca l’estiu superant l’objectiu inicial, que era facturar la meitat que la temporada passada, situant-lo finalment en un -23% de beneficis.

El tancament s’ha realitzat en dues fases: la primera es va realitzar tancar el Bike Park i Mountain Park, el passat 13 de setembre i després va ser el torn per la restauració i el Refugi del Comapedrosa, aquest 12 d’octubre. L’estació de la Massana destaca que ha estat una temporada on han pogut aprendre de la nova realitat i seguir treballant per oferir una temporada d’hivern amb les millors garanties.

L’estació ha rebut més de 44.000 clients procedents principalment de localitzacions de proximitat, com ara Andorra, França i Espanya.

Així doncs, EMAP tanca l’estiu superant l’objectiu inicial, que era facturar la meitat que la temporada passada, situant-lo finalment en un -23% d’ingressos. L’estació ha generat un total de beneficis de més d’1,5 milions d’euros, que segueix suposant el 10% de la seva facturació anyal, i la despesa mitjana del client ha augmentat a 35,21€, un 12,6% més que l’any passat.

Pel que fa a l’ocupació, aquesta temporada l’estació ha rebut més de 44.000 clients procedents principalment de localitzacions de proximitat, com ara Andorra, França i Espanya. Cal destacar que la temporada passada, Vallnord va acollir més de 64.000 persones sense tenir en compte la Copa del Món de BTT i que aquesta ha estat una temporada de 77 dies (un 26% menys de jornades respecte a la del 2019). Tot i haver disminuït en el nombre de clients, “es tracta d’unes xifres molt optimistes, ja que permeten saber que les persones volen seguir gaudint de la natura i de la muntanya”. Pel que fa al dia amb més afluència, aquest va ser l’últim de la temporada -13 de setembre- amb accés gratuït a l’estació, rebent només al Bike Park un total de 1.361 persones, una xifra molt similar el 2019.

El Mountain Park, juntament amb la restauració, ha estat una de les activitats de Vallnord-Pal Arinsal on més s’ha treballat el ‘protocol covid’ a causa del fàcil contacte entre persones.

EMAP també ha destacat l’increment d’un 41% en la venda en línia. “Des de fa anys, Vallnord-Pal Arinsal ofereix als seus clients l’oportunitat de beneficiar-se de descomptes per la compra anticipada de forfets de dia i, el fet de reforçar aquesta estratègia, ha permès que els resultats en aquest tipus de venda hagin incrementat positivament i s’espera que sigui una àrea que segueixi en creixement també durant l’hivern”, han declarat. Via en línia, el client ha pogut reservar totes les activitats i, com a novetat, també ha pogut personalitzar el seu paquet d’hotel i forfet de manera més detallada.

Balanç de les activitats i la restauració

El Mountain Park, juntament amb la restauració, ha estat una de les activitats de Vallnord-Pal Arinsal on més s’ha treballat el ‘protocol covid’ a causa del fàcil contacte entre persones i, en total, les activitats alternatives han obtingut un resultat molt similar a la temporada passada pel que fa a la facturació. Les més sol·licitades han estat els Buggies, la tirolina Big Zip i el Peke Park. Pel que fa a Snowplus, l’escola de lleure de l’estació, ha notat un increment del 23% respecte al 2019, “situació que demostra la importància de la realització d’activitats per als més petits amb seguretat”. Tot i ser xifres positives, EMAP és prudent amb aquests resultats, ja que segons defensen, ha estat una situació molt extraordinària on s’ha potenciat molt el turisme local i de proximitat.

Segons l’estació, s’han realitzat enquestes de satisfacció de forma aleatòria als clients, rebent una puntuació de 9/10. 

Pel que fa a la restauració, Vallnord-Pal Arinsal “es va regir sota un estricte protocol de seguretat que entre altres mesures, establia el control d’aforament i ús de codis QR, eliminant per complet la manipulació de paper”. L’estació va tenir oberts els restaurants Expresso (interior i terrassa) i el Coll de la Botella amb els dos restaurants i la terrassa, així com les opcions de Take Away “que han estat ben acollides i que seran potenciades a la propera temporada d’hivern”. Tot i notar una caiguda en facturació, el parc ha pogut veure un gran interès del client per gaudir de la restauració a la natura. Respecte als sopars d’alta muntanya, s’han realitzat 8 sota reserva per poder tenir un control de l’aforament.

Satisfacció dels clients

Segons l’estació, s’han realitzat enquestes de satisfacció de forma aleatòria als clients, rebent una puntuació de 9/10. Els aspectes més valorats han estat la higiene i les ‘mesures Covid-19’, la cura mediambiental de l’estació, l’estat dels circuits del Bike Park, les instal·lacions en general, l’atenció al client i el desenvolupament sostenible i el compromís amb el medi ambient. En aquest sentit, l’equip de Vallnord-Pal Arinsal ha treballat en la recollida de runa, brossa i altres materials en espais d’emmagatzematge, netejant més de 12 metres cúbics de runa, 15.000 quilos de ferro i 30 metres cúbics de fusta, entre altres accions de cura de l’entorn. Finalment, seguint els plans establerts, s’ha procedit a l’eliminació de totes les impressions de mapes i catàlegs de l’estació, potenciant a la vegada l’ús de l’aplicació SkiBike.

L’estació espera poder començar el pròxim 28 de novembre una temporada d’hivern que vindrà acompanyada de protocols sanitaris 

Refugi del Comapedrosa

Vallnord va assumir la gestió del refugi del Comapedrosa el passat mes de juliol. La instal·lació ha estat oberta durant 73 dies, des del passat 10 de juliol i fins al 12 d’octubre, rebent una resposta “molt positiva” per part dels senderistes. Els aspectes més valorats han estat la gastronomia i la gestió per part dels guardes del refugi. En total, ha rebut prop de 500 pernoctacions i més de 400 mitges pensions.

La temporada d’hivern començarà el pròxim 28 de novembre

L’estació espera poder obrir el pròxim 28 de novembre i ja es prepara per al ‘nou hivern’, “una temporada que vindrà acompanyada de protocols sanitaris per oferir el màxim de garanties a personal intern i clients, així com algunes novetats destinades a la satisfacció dels visitants”. En aquest sentit, Vallnord-Pal Arinsal preveu un total de 134 dies d’esquí.

Segons l’estació, l’obertura d’aquesta temporada d’estiu “ha estat una mostra del compromís per part d’EMAP i el comú de la Massana per generar activitat econòmica en un moment de tanta incertesa. Tot i obtenir uns resultats d’explotació negatius durant aquest període d’estiu, Vallnord-Pal Arinsal és sense dubtes un motor econòmic del país i està compromès amb la societat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending