La unió total entre Pal i Arinsal serà una realitat la temporada 2024-2025

El director general d'estació, Josep Marticella, ha explicat que “hi ha permisos que encara estan en curs, les empreses de treballs públics estan ocupades i els proveïdors encara no tenien tot el material”

Una imatge de Pal-Arinsal.
Una imatge de Pal-Arinsal.

SETAP396, el holding que uneix Ensisa i EMAP fa dies que treballa en la unió esquiable de Pal i Arinsal. Un projecte que tindrà dues fases. La primera, aquesta temporada 2023-204 amb noves pistes i la instal·lació d’un nou teleesquí entre altres inversions. La segona fase i que ha de permetre la culminació, segons ha explicat el director general del domini, Josep Marticiella, ha de ser una realitat l’hivern 2024-2025.

Tot i que estem a l’estiu, les estacions d’esquí ja tenen al cap el pròxim curs hivernal. Des de la societat SETAP365 es treballa per tirar endavant un dels grans objectius des que Ensisa i EMAP van decidir anar plegats de la mà, la unió esquiable entre Pal i Arinsal. El consell d’Administració va aprovar a principis del mes de març la primera fase del projecte que ha de veure la llum l’hivern vinent. Entre altres inversions, es preveu noves pistes de connexió vermelles i negres i blaves en la zona de Setúria. També s’instal·larà un nou teleesquí, innivadors de neu de cultiu i xarxes de protecció contra allaus. La despesa que comportaran encara no ha transcendit.

Les actuacions aprovades aquest dilluns es faran una vegada acabi la temporada; el telefèric continuarà operatiu.

Relacionat

Pal i Arinsal posen en marxa les palanques d’inversió per fer realitat la seva unió esquiable

La segona fase i, per tant, la que suposaria la unió total es preveu que sigui una realitat la temporada 2024-2025. Així ho ha indicat el director general de l’estació, Josep Marticella, en declaracions a l’Altaveu. Entre els motius que ho expliquen hi ha “que els permisos encara estan en curs, les empreses de treballs públics estan molt ocupades i el fet que els proveïdors encara no tenien tot el material”. Manifesta que “s’ha pogut trobar un punt de calma i, per això, ho farem en dues fases”.

Marticella en cap cas ha volgut parlar en què consistirà la inversió en la segona fase ni el cost total del projecte, que segur que d’uns quants milions d’euros. Tot dependrà de les ofertes de les empreses d’obra civil i del preu dels materials. Caldrà esperar, però tot a punta que la unió tan desitjada serà realitat a finals de l’any vinent.

Comentaris (7)

Trending