Pal i Arinsal posen en marxa les palanques d’inversió per fer realitat la seva unió esquiable

El hòlding que formen EMAP i Ensisa aprova les injeccions econòmiques necessàries que permetran potenciar el sector arinsalenc i les zones del Coll de la Botella i Setúria, i un telecadira que es desmuntarà al Port Negre es destinarà a millorar punts del Tarter

Les actuacions aprovades aquest dilluns es faran una vegada acabi la temporada; el telefèric continuarà operatiu.
Les actuacions aprovades aquest dilluns es faran una vegada acabi la temporada; el telefèric continuarà operatiu.

Una vegada finalitzi aquesta temporada hivernal, Pal i Arinsal posaran en marxa els mecanismes necessaris per fer realitat la seva unió esquiable. La propera temporada de neu, la 2023-2024 hauria de ser realitat la primera de les dues fases que es contempla per fer realitat la unió total. D’entrada hi haurà noves pistes de connexió vermelles i negres i blaves en la zona de Setúria. També s’instal·larà un nou teleesquí, innivadors de neu de cultiu i xarxes de protecció contra allaus.

L’hivern vinent, i mentre no sigui totalment efectiva la unió esquiable, el telefèric seguirà garantint el transport entre el Port Negre i el Coll de la Botella. L’actuació que es farà essencialment durant els mesos d’estiu faran que l’estació massanenca noti una gran millora en les seves instal·lacions amb novetats que permetran potenciar el sector d’Arinsal i la zona del Coll de la Botella i Setúria a Pal. Tot plegat és fruit del pla d’inversions que aquest dilluns ha aprovat el consell d’administració del hòlding que aglutina EMAP i Ensisa (SETAP365).

Hores d’ara, almenys públicament, el muntant econòmic que hi hauria darrere dels treballs que es preveuen dur a terme no s’han facilitat. Les empreses gestores dels camps de neu estan pendents d’ofertes d’equipaments, remuntadors i empreses dedicades a l’obra civil per saber fins on pot anar la inversió necessària, que de ben segur serà d’uns quants milions d’euros.

Un esquiador a Pal Arinsal.

Relacionat

Les ocupacions el que va de temporada a Pal Arinsal ja superen l’anterior

Les inversions acordades aquest dilluns també es destinaran a reemplaçar l’actual telecadira de Port Negre, un nou remuntador que millorarà l’accés a la part alta d’Arinsal, facilitant la connexió entre els dos sectors. Aquest giny mecànic serà substituït per un telecadira de sis places desembragable. Aquest canvi beneficiarà el sector del Tarter. L’actual telecadira de quatre places fixe es col·locarà en la zona del Seig, permetent crear un nou espai amb més pistes equipades amb neu de cultiu i per tant, aconseguint un augment del domini esquiable.

Finalment, l’altra novetat, ja anunciada en aquest cas, serà la reforma del restaurant Refugi d’Arinsal, ubicat prop de la base de Comallemple. Aquest serà un dels punts gastronòmics més importants per l’estació i disponible durant tots els mesos de l’any, per a la temporada d’hivern i estiu.

Comentaris (12)

Trending