Ski Andorra mira el cel i les fronteres amb l’horitzó del 19 de desembre per obrir les estacions

Les diverses societats explotadores de les pistes d’esquí del país estan immerses en un escenari de dubtes i interrogants que esperen que divendres comencin a aclarir-se una mica més que no pas ara

Canons artificials en marxa al Pas de la Casa.
Canons artificials en marxa al Pas de la Casa.

El 19 de desembre és una possible data d’obertura general de les estacions d’esquí del país. No hi ha res de concret. Però sí que aquesta és la data que té Ski Andorra damunt la taula com a més plausible. Però ni molt menys definitiva. De fet, tots els operadors turístics del país, i més que això, també els agents econòmics, estan pendents de les fronteres. I en el cas de les estacions, també miren al cel. Ara per ara no es preveu que hi hagi cap nevada transcendent. Ni tan sols el fred acompanya gaire per poder produir grans volums de neu artificial.

Ski Andorra espera tenir a final de setmana més elements -especialment, com queda el cas de França- per poder afinar la possible obertura. És possible que almenys en algun cas, per poca neu que hi hagi, es miri d’obrir una mica abans per “fer bullir l’olla” i dur a terme una implícita campanya de màrqueting, segons que han explicat fonts del sector. Però tot està en l’aire. No hi ha cap certesa. El 19 de desembre s’ha posat sobre la taula tenint en compte el possible restabliment de la mobilitat ‘normal’ a França (15 de desembre) i a Catalunya (21 de desembre).

El telecadira de la Serra II en funcionament durant la temporada passada.

Relacionat

Pal-Arinsal obrirà les pistes el 19 de desembre

A més, s’espera que des d’ara i fins al 19 de desembre o el fred sigui més intens o la neu hagi fet acte de presència. Alhora s’està pendent i en contacte, també, amb les estacions franceses (Macron va advertir aquest dimarts que no es preveu que obrin fins al 20 de gener però hi ha una oposició molt forta dels operadors de neu francesos) i amb les catalanes, amb Baqueira que ja ha anunciat que obrirà el cap de setmana del 12 de desembre i la Molina o Masella fabricant neu a alt rendiment.

No només les estacions d’esquí alpí estan treballant en l’obertura de la temporada -també s’han d’aclarir qüestions relatives als protocols sanitaris i els cribratges hivernals- sinó que també operadors com Naturlandia i Caldea estan acabant de dissenyar la seva estratègia comercial per a un hivern complicat, complicadíssim i molt incert. Hi ha una part en tots els agents econòmics, sobretot els lligats a la neu, que és molt emocional. De generar il·lusió a l’interior del país i així projectar optimisme a l’exterior.

Comentaris (6)

Trending