Pal-Arinsal posa en marxa el procés per rellevar Marticella, que no seguirà a la direcció general

El màxim executiu del domini massanenc considera que els set anys que ha estat a Vallnord li han fet complir un cicle professional i ara busca nous reptes

Josep Marticella, nou president de l'Andorra Esports Clúster.
Josep Marticella, nou president de l'Andorra Esports Clúster. vallnord pal-arinsal

El comú de la Massana, com a màxim accionista d’EMAP, ha posat en marxa la maquinària per trobar successor o successora a Josep Marticella, que fa uns dies va comunicar a les cònsols, Olga Molné i Eva Sansa, just en donar la temporada hivernal per acabada, que no té intenció de seguir més enllà del 30 de setembre, que és quan se li acaba el contracte que tenia signat com a director general de la societat que gestiona Vallnord Pal-Arinsal.

Marticella, que va arribar al domini massanenc el maig del 2014 per agafar el testimoni de Josep Maria Gelabert i així tancar dos anys de transitorietat al capdavant de la companyia després de la sortida de Martí Rafel, encara estarà al capdavant de l’estació tota la temporada d’estiu, que es preveu que sigui menys dura que la hivernal i que, almenys en part, ja l’hauria de fer al costat de qui es decideixi que sigui el seu relleu. Pal-Arinsal està preparat per poder inaugurar una nova temporada estiuenca el proper mes de juny amb l’obertura del Bike Park, Mountain Park i el Refugi del Comapedrosa.

La crisi que ha impactat tan durament en el sector turístic i en les pistes d’esquí especialment -amb una estació de la Massana patint com mai- haurien desgastat molt l’executiu

De fet, Marticella hauria mostrat la seva disposició a continuar fent costat a qui el comú de la Massana posi al capdavant de Pal-Arinsal més enllà del 30 de setembre. Economista de professió, Josep Marticella, un esportista consumat, ha estat al sector públic (va ser un alt comandament de la Duana) i també ha regit diversos papers al sector privat, dins d’ACODA o Heracles. Diverses fonts han assegurat que la crisi que ha impactat tan durament en el sector turístic i en les pistes d’esquí haurien desgastat molt l’executiu.

L’anunci amb tants mesos d’antel·lació respondria a un doble objectiu: donar temps al comú de la Massana a buscar un relleu i una mena de vàlvula d’escapament personal després del dur hivern. Segons les fonts consultades, ni EMAP tindria substitut ni Marticella, que per motius familiars mira també a França, no tindria el futur compromès. No obstant, segons les fonts, a l’encara director general de Pal-Arinsal no li faltaran ofertes i, encara que no hi hagi res de fet, a ningú no se li escapa la bona sintonia amb Joan Viladomat durant tots els contactes i reunions que s’han hagut de fer en el marc d’Ski Andorra aquest complicat hivern a causa de la pandèmia.

Fonts properes a la corporació massanenca han afirmat que “no podem fer més que entendre la posició” de Marticella, “ja que després de set anys intensos considera que ha de tancar aquesta etapa, i més després d’aquest any tan dur”. El comú liderat per Molné i Sansa manté que “evidentment, ara treballarem per trobar el millor perfil per ocupar el càrrec”.

Comentaris (9)

Trending