Eva Sansa avisa que cal fer més inversió a les estacions si es vol seguir sent “capdavanters”

La cònsol massanenca celebra l’increment de dies d’esquí venuts a Pal Arinsal, però avisa que la xifra encara no és prou elevada -caldrien uns 100.000 més- tot alertant que els resultats “no seran gloriosos”

Les pistes de Pal Arinsal aquest hivern.
Les pistes de Pal Arinsal aquest hivern. GRANDVALIRA

Pal-Arinsal ha tancat la temporada d’hivern amb un notable increment dels dies d’esquí venuts. La pujada, de gairebé el 12%, permet millorar els resultats de la temporada passada. Ara bé, la cònsol major de la Massana, Eva Sansa, avisa que no n’hi ha prou. Entén que calen encara més esquiadors per aconseguir un resultat òptim -uns 100.000 més- i, per això, deixa clar que “no em conformo”. A la vegada, també fa una reflexió global: si es vol mantenir Andorra com a capdavantera en el sector de la neu, cal fer molta inversió, tot recordant l’aposta que estan fent altres estacions de l’entorn.

A nivell de resultats, el domini massanenc ha tancat la campanya hivernal amb dades positives. S’ha crescut de forma notable pel que fa als forfets venuts, però Sansa també es mostra prudent. “Si es compara amb la temporada anterior, hem pogut millorar-la, però no em conformo amb això”, afirma. En aquest punt, considera que “cal anar més enllà” i recorda que altres estacions de l’entorn, com ara Font Romeu o Baqueira, “han batut rècords”. I Pal Arinsal, no. De fet, apunta que per estar prou contents “ens han faltat uns 100.000 dies d’esquí”.

En aquest punt és on la cònsol massanenca demana “fer una reflexió global com a país”. Així, apunta que moltes estacions de l’entorn han apostat per fer inversions importants, algunes sufragades, en part, amb fons europeus. I, en canvi, Andorra no s’ha trepitjat tant l’accelerador. Al seu entendre, doncs, “cal fer més inversió per seguir sent capdavanters; si volem continuar amb aquest model turístic necessitem reactivar tot això”.

En aquest sentit, remarca especialment la importància de garantir la neu a les pistes. Per tant, treballar en mecanismes d’innivació per si no arriben les precipitacions. I això comporta, en el cas de la Massana, també garantir que hi ha ja no només recursos econòmics per tirar endavant les actuacions necessàries sinó, també, “recursos naturals”. És a dir, garantir que hi ha aigua.

Parlar d’inversió a la parròquia suposa fer-ho de la llargament desitjada connexió esquiable entre Pal i Arinsal. Aquesta, admet Sansa, no va al ritme que es voldria. “Costa avançar. No és fàcil”, ha indicat. A la vegada, deixa clar que “lluitarem per aquest projecte i no abaixarem els braços”.

En aquest sentit, explica que part de les dificultats rauen en el fet que cal una inversió molt important. I aquesta no és fàcil d’assumir “després de dues o tres temporades fluixes”. De fet, ja avança que, a nivell econòmic, els d’aquest hivern tampoc seran extraordinaris. “Per molt que hagi pujat l’afluència, els resultats no seran gloriosos”, ha assegurat.

Comentaris (10)

Trending