Vinyes, segon a un ral·li Reino de León marcat per la climatologia

El pilot andorrà va dominar l’inici de la prova, però una virolla el va fer baixar a la segona posició i la pluja intensa del tram final de la cursa va impedir qualsevol opció de recuperar el primer graó del podi

El podi del Ral·li Reino de León.
El podi del Ral·li Reino de León.

Joan Vinyes, amb Jordi Mercader de copilot, han aconseguit la segona posició en el III Ral·li Reino de León, tercera prova del calendari de la Copa d’Espanya de terra. Al volant d’un Hyundai Rally2 R5 - Team Rallycar van estar al capdavant de la provisional de la cursa durant bona part de la segona etapa però les condicions caòtiques del final els van acabar relegant de la primera plaça. La pluja dels dies anteriors havia afectat ja considerablement el recorregut i una tempesta al tram decisiu va acabar condicionant tot plegat.

En la primera etapa, Vinyes va complir i va sortir a l’atac, sent el més ràpid en les primeres especials i situant-se com a líder. Una virolla en l’octava cronometrada, però, el va fer baixar a la segona posició. I quan l’equip s’intentava refer, el temporal va fer-ho impossible. La neutralització de la següent especial i el fet que les dues últimes s’haguessin de córrer en condicions dantesques van deixar el pilot andorrà sense opcions de pujar al graó més alt del podi.

Malgrat la decepció que comporta perdre el triomf quan està tan a prop, Vinyes assegurava que “me’n vaig de León molt content de com s’ha desenvolupat la prova”. Valorava de forma especial que “li estic agafant confiança al Hyundai, sobretot en les zones complicades”, tot i avançar que “soc conscient que haig de continuar treballant per a conèixer al 100% aquesta mecànica”.

Vinyes - Mercader
Vinyes - Mercader

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending