Vinyes debuta amb podi al circuit d’Spa-Francorchamps

El pilot va aconseguir que l’himne andorrà s’escoltés al mític circuit belga després de ser quart a la primera de les dues curses i imposar-se a la segona al volant del seu Porsche 911 GT3 Cup

El Porsche de Vinyes, durant una de les proves.
El Porsche de Vinyes, durant una de les proves. Fotoesport

La primera participació de Joan Vinyes a la Porsche Carrera Cup Benelux es va saldar amb un gran resultat. Al volant del seu 911 GT3 Cup, va ser quart en la primera de les dues curses i va guanyar la segona. Per tant, l’himne andorrà es va poder escoltar metre el pilot pujava al podi del mític circuit d’Spa-Francorchamps.  

La prova consistia en dues carreres i Vinyes les afrontava amb el desconeixement del traçat de la instal·lació belga. Això, però, no va ser obstacle per assolir una gran actuació. De fet, a la primera de les proves ja va donar un seriós avís.

En aquesta primera carrera del Trofeu Benelux de la marca de Stuttgart, l’andorrà no va tenir un inici favorable, però va anar de menys a més i va acabar en quarta posició. El podi el van ocupar Sebastien Lajoux, Philip Wils i Luc Vandeerfesten.

El cant del cigne de Vinyes va arribar en la segona cursa. El pilot de Suzuki Ibèrica va protagonitzar una gran sortida que el va portar a ser el líder de la seva categoria (AM). I, a partir d’aquí, va saber mantenir aquesta posició. Quan faltava poc per al final un incident a la pista va provocar l’aparició del cotxe de seguretat. Els Porsche es van agrupar i, un cop recuperada la normalitat, només quedaven tres voltes en les quals l’andorrà no va fallar.

vinyes podi
Vinyes, al podi.

“No hi ha cap dubte, la meva satisfacció és enorme. A Spa hem viscut l’inici d’una experiència nova i el resultat ha superat les perspectives més optimistes”, va comentar Vinyes, que ha recordat que “si mirem una mica cap endarrere, fa un mes no teníem el cotxe que volíem”. El pilot posava en relleu que “hem disputat el primer meeting, hem treballat, en la mesura del possible, en la mecànica i hem aconseguit el primer triomf en un escenari dels denominats mítics en l’automobilisme mundial. Hem d’estar molt satisfets“.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending