Via lliure per al retorn sense limitacions del públic als partits de l’ACB

El govern espanyol permetrà fins al 100% de l’aforament, tot i que serà cada comunitat autònoma, i en el cas del MoraBanc l’executiu andorrà, qui marqui el límit en funció de la situació sanitària

Instant d'un partit del Morabanc amb públic a les graderies.
Instant d'un partit del Morabanc amb públic a les graderies.

El MoraBanc Andorra jugarà la temporada vinent novament amb els pavellons al 100% de la seva capacitat. Almenys quan ho faci com a visitant. El govern espanyol ha autoritzat el retorn total del públic tant als estadis del futbol professional (Primera i Segona Divisió) com als partits de la Lliga ACB. Pel que fa als partits que es disputin a la ‘Bombonera’, l’aforament dependrà de la normativa que en cada moment adopti l’executiu del Principat en funció de l’evolució sanitària.

La mesura s’ha acordat aquest dijous en el consell de ministres extraordinari que, per altra banda, també ha servit per aprovar la normativa que permetrà que, a partir de dissabte, es pugui anar sense mascareta a l’aire lliure. El govern de Pedro Sánchez s’havia reservat la potestat de decidir sobre els espectadors que poden assistir a les principals competicions professionals espanyoles, mentre que per la resta d’esdeveniments esportius (com ara la Segona B) depenia de cada comunitat autònoma.

En les darreres setmanes, les restriccions ja s’havien relaxat lleugerament. Així, en alguns partits de les últimes jornades de la fase regular de l’ACB i al ‘play-off’, així com en duels de la promoció d’ascens a Primera, s’havia permès l’entrada d’aficionats. El mateix ha passat amb encontres de l’Eurocopa. Això sí, molt limitada. Per això, no deixa de ser relativament sorprenent que, de cop i volta, es passi a un aforament permès del 100%, que és el que ha comunicat la ministra de sanitat, Carolina Darias.

Així, el reial decret permet que “tornem a la normalitat pel que fa a l’afluència de públic per al començament de la Lliga de futbol i l’ACB”. El govern espanyol permet un aforament complet, però serà cada comunitat autònoma qui acabi marcant el límit. En el cas d’Andorra, lògicament, el Govern.

Actualment, cal recordar, la limitació establerta per als espectadors en esdeveniments esportius en recintes tancats està limitada al 50%. Així es va acordar ara fa una setmana en reunió del consell de ministres. Les restriccions que s’apliquin quan torni la competició dependran de l’evolució sanitària.

Comentaris

Trending