Verdú aspira a estar entre els deu primers al gegant dels Mundials

Ha descartat altres disciplines perquè tindria un dorsal molt elevat que li impediria aconseguir una bona classificació

Josep Pintat (president FAE), Pepa Gallego (Crèdit Andorrà), Roger Vidosa (director tècnic FAE) i Joan Verdú.
Josep Pintat (president FAE), Pepa Gallego (Crèdit Andorrà), Roger Vidosa (director tècnic FAE) i Joan Verdú. FAE

Joan Verdú aspira a estar entre els 10 millors en la prova de gegant en els Mundials d'Esquí Alpí que es faran a l'estació francesa de Courchevel-Méribel (6 al 19 de febrer) . "Hem descartat altres disciplines i només participaré en les proves de gegant i paral·lel per intentar estar entre els deu millors" ha dit Verdú que ha justificat l'elecció perquè "en supergegant, tindria un dorsal molt elevat que dificultaria poder estar en els objectius"

Cande Moreno correrà la combinada, el supergegant i el descens, mentre que Joan Verdú competirà al paral·lel i al gegant. El primer dia de competició a Courchevel-Meribel arrencarà amb la combinada femenina amb Cande Moreno. Això serà el dilluns 6 de febrer (11:00h supergegant, 14:00h eslàlom).

La setmana serà intensa per a Moreno, que continuarà el dimarts 7 amb el primer entrenament de descens. També en tindrà sessió de preparació de descens el dijous 9 i el divendres 10. Abans, però, tindrà una cita important, el dimecres 8 de febrer, el supergegant. La cursa de descens, per tant, es reserva per al dissabte 11 de febrer.

A partir de la setmana següent entrarà en acció Joan Verdú, el dimarts 14 de febrer amb les qualificacions del paral·lel. La cursa d’aquest paral·lel serà el dimecres 15. El final de la setmana inclourà el gegant masculí, amb Joan Verdú (dia 17), mentre que el cap de setmana està previst per a l’eslàlom masculí, que encara no té assignat representant andorrà. De fet, la decisió de qui serà l’esquiador andorrà en aquesta disciplina, en cas d’haver-hi, es prendrà després de la celebració de les pròximes curses. En tot cas, les qualificacions de l’eslàlom seran el dissabte 18, i la cursa el diumenge 19, últim dia de competició d’aquests Campionats del Món 2023.

El director esportiu de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Roger Vidosa, ha explicat que que "ja vam veure en els passats mundials que portar una delegació més reduïda no va pas en detriment de poder aconseguir uns grans resultats".

Etiquetes

Comentaris

Trending