La UEFA reconeix com a formats a Andorra els futbolistes de l’Enfaf encara que juguin a Espanya

El màxim organisme del futbol europeu dóna el vistiplau a una petició de la FAF que tenia l’aval de la Federació Espanyola

Dues de les jugadores de l'Enfaf, de vermell, en un partit.
Dues de les jugadores de l'Enfaf, de vermell, en un partit. FAF

Tots els jugadors dels equips de la base de l’Enfaf seran a partir d’ara reconeguts per la UEFA com futbolistes formats a Andorra. Es tracta d'un acord que la Federació Andorrana de Futbol ha estat treballant des de fa temps per aconseguir l’aprovació d’un conveni tan peculiar dins el món del futbol com difícil d’aconseguir, degut a que els equips de l’Enfaf estan establerts al Principat i gestionats per la FAF, però a l'hora estan afiliats i participen en les competicions que organitza la Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Les gestions realitzades i les facilitats donades tant per part de la RFEF i la UEFA han permès que aquest objectiu s’hagi convertit en una realitat. Els jugadors de l’Enfaf ja no es consideraran, a ulls de la UEFA, com formats a Espanya i per tant aquest conveni suposa d'un pas endavant de la FAF en el marc del futbol formatiu, que està contemplat dins d’‘El Repte d’Andorra' (el Pla Estratègic a desenvolupar fins l’any 2024). Amb la ferma finalitat de protegir la base del futbol andorrà, aquest acord serà una eina més que permetrà ampliar el ventall de jugadors formats al Principat.

Entre d'altres avantatges, l’autorització de la UEFA a que les jugadores i els jugadors de l’Enfaf siguin reconeguts com futbolistes ‘locally-trained’ (formats localment) serà beneficiós per als clubs de la Lliga Nacional que disputin UEFA Champions League, UEFA Europa League o UEFA Conference League a l’hora de fer les convocatòries. Segons recull la normativa de la UEFA al respecte, aquestes llistes permeten un màxim de 25 inscrits, amb 17 llicències lliures, 4 de formació al club i 4 més de formació a la federació (aquí entrarien els jugadors de l'ENFAF), els quals aconsegueixen aquest estatus si compleixen, entre els 15 i els 21 anys, 3 temporades completes jugant clubs membres d’una mateixa federació. Aquest nou marc aplicable a l’Enfaf afecta a tots els seus equips de les categories inferiors de futbol i de futbol sala, tant masculines com femenines.

Comentaris

Trending