El Tour marxa enmig d'una gran expectació per afrontar una etapa en condicions molt dures

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva s'ha reunit amb seva homòloga francesa, Roxana Maracineanu per estudiar la possibilitat que hi hagi intercanvis entre equips i esportistes dels dos països

Maracineanu (esquerra) amb l'ambaixador francès, els cònsols d'Encamp i Sílvia Riva.
Maracineanu (esquerra) amb l'ambaixador francès, els cònsols d'Encamp i Sílvia Riva.

El Tour ha marxat aquest dimarts des del Pas de la Casa per afrontar la setzena etapa que portarà els ciclistes fins a Saint-Gaudens en un recorregut de 169 kms. Molts aficionats s'han acostat a la sortida per poder veure els ciclistes que afrontaran una etapa que pot ser dantesca segons la previsió meteorològica.

La temperatura al migdia al Pas de la Casa era de només cinc graus i els cims estaven envoltats de boira. La pluja ha de fer acte de presència durant el recorregut i a la meta de Saint-Gaudens. Després de tres dies a Andorra amb una arribada i la jornada de descans, la ronda francesa afronta la seva tercera setmana amb el líder, Tadej Pogacar que té més de cinc minuts de diferència sobre el segon classificat, una cosa que no passava des de l'any 2000 tot i que el guanyador en aquell moment, Lance Armstrong seria declarat culpable per haver-se dopat.

L'etapa d'aquest dimarts té tres ports de muntanya i el darrer a només cinc quilòmetres de l'arribada, la qual cosa fa díficil que hi hagi un guanyador en un esprint massiu ja que el perfil sembla més adequat per a un escalador.

Abans de la sortida, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva s'ha reunit amb la ministra d'Esports francesa, Roxana Maracineanu per estudiar la possibilitat que hi hagi intercanvis entre equips i esportistes dels dos països i per utilitzar instal·lacions com el centre d'alt rendiment de Font Romeu. Maracineanu ha aprofitat la seva estada a Andorra per visitar diverses instal·lacions esportives a Ordino, Andorra la Vella i al Pas de la Casa.

Comentaris (3)

Trending