Testos serològics als equips de la lliga de futbol perquè puguin entrenar amb interacció

El biòleg i assessor científic de la FAF Joel López és l’encarregat de fer les proves serològiques als jugadors dels equips que encara es podrien trobar en competició

Joel López fent proves a jugadors de l'Engordany.
Joel López fent proves a jugadors de l'Engordany. FAF

Els jugadors dels equips de les lligues andorranes de futbol que encara podrien competir aquesta temporada s’estan sotmetent, des d’ahir al vespre, a les proves serològiques prèvies a l’inici dels entrenaments amb interacció. Fins ara, a priori, els equips sols podien entrenar-se en grups reduïts i sense cap mena de contacte. Una vegada es tinguin les valoracions mèdiques dels exàmens que s’estan realitzant es veurà si es passa de fase o no i, també, si hi ha algun futbolista que n’ha de quedar al marge.

Un dels vestidors del centre d’entrenament de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) s’ha convertit aquests dies en un ‘stop lab’ on el biòleg i actualment assessor científic de la FAF Joel López fa les puncions als futbolistes. Igual que han entrenat fins ara en grups de quatre, entren cadascun d’ells al vestidor en qüestió i són sotmesos al mateix test que s’ha fet al conjunt de la població.

Imatge d'un partit de la Lliga Multisegur entre el Santa Coloma i el Sant Julià.

Relacionat

Proves d’anticossos i PCR als futbolistes abans que puguin tornar a entrenar-se en grup

Es tracta, segons López, de veure “l’evolució” que han experimentat els futbolistes i fer la pertinent “valoració mèdica” per concloure si poden continuar entrenant i s’ha d’aïllar algun jugador per evitar un possible contagi en el grup. Futbolistes de l’Engordany, la UE Santa Coloma, l’Ordino o la Penya Encarnada ja s’haurien sotmès al test, a la prova serològica que fixa els protocols acordats entre la FAF i el Govern i elaborats per Joel López.

La possible represa de la lliga, inicialment prevista per al cap de setmana del 27 i el 28 de juny,no està exempt de polèmica, de dubtes. Hi ha alguns clubs, i també fins i tot l’Associació de Futbolistes (AFA), que consideren que no s’ha fet una bona planificació científico-mèdica en el retorn als entrenaments. En principi, hi hauria acord amb intentar reprendre i acabar la competició. Però s’exigeix que hi hagi garanties sanitàries absolutes.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending