Proves d’anticossos i PCR als futbolistes abans que puguin tornar a entrenar-se en grup

La FAF preveu que a partir de l’1 de juny es pugui reiniciar l’activitat damunt els camps de futbol però de forma individual o amb grups molt reduïts i sense interacció

Imatge d'un partit de la Lliga Multisegur entre el Santa Coloma i el Sant Julià.
Imatge d'un partit de la Lliga Multisegur entre el Santa Coloma i el Sant Julià. FAF

Les proves d’anticossos i les de detecció ràpida del coronavirus seran obligatòries per als futbolistes abans que puguin tornar a entrenar-se de forma grupal. La intenció de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) és que a partir de l’1 de juny es puguin reiniciar els entrenaments en les instal·lacions esportives però només de forma individual o amb grups molt reduïts i sense interacció. L’inici de la interacció està establert, sempre susceptible a possibles canvis, a partir de l’11 de juny.

Les competicions esportives d'esport de contacte es podran realitzar sempre que l’esportista tingui una prova serològica (IgG i IgM) realitzada en els darrers 7 dies i una prova de detecció presència del virus (PCR/Ag) en les darreres 48 hores. Els entrenaments amb interacció amb grups d’entre 8-10 jugadors estaria prevista per l’esmentat 11 de juny. El 22 següent es posaria en marxa el que es denomina l’inici de la competició, amb entrenament en camp grupal, grups d’entre 15-20 jugadors i la possibilitat d’interacció.

En aquest darrer cas, per poder-s’hi afegir, l’esportista haurà de tenir una prova serològica (IgG i IgM) realitzada en els darrers 15 dies. En cas de seroconversió d’un membre de l’equip, serà necessària una prova de detecció presència del virus (PCR/Ag) en els darreres 3 dies. Finalment, per al retorn a la normalitat, que no està fixada, però si es té en compte les dates establertes per la FAF en un document que hauria de ser amb posterioritat al mes de juliol, es fixa que la prova d’anticossos ha d’estar realitzada en el darrer mes i, en cas de seroconversió d’un membre de l’equip, serà necessària una prova de detecció presència del virus (PCR/Ag) en les darreres 7 dies a tot l’equip.

L'11 de juny es fixa l'inici de la interacció entre jugadors però en grup d'entre 8 i 10 persones, no més

Segons el document elaborat per la FAF, ara cada jugador estaria fent treball individual pel seu compte, com aquell que diu. A partir de l’1 de juny s’iniciaria la reintroducció dels esportistes al terreny de joc. En aquesta fase es permetrà la convivència en el camp de futbol en petits grups, aquests no podran excedir les 5 persones respectant l’espai de seguretat. No hi hauria d’haver interacció i els grups de treball seran sempre els mateixos. Les limitacions a tenir en compte serien evitar o alternar treballs d’acceleració i desacceleració màxima i progressar en acceleracions moderades.

Deu dies després, l’11 de juny, s’iniciaria la interacció amb grups d’entre 8 i 10 jugadors. “En aquesta fase es permetrà la interacció al camp entre jugadors d’un mateix grup i es possibilitarà la realització de tasques dirigides, especials i competitives. Cal plantejar aquesta fase com el reentrada de totes les habilitats fonamentals i la millora de la resistència específica a través de situacions concretes del joc. Els grups de treball seran sempre els mateixos”, manté el document de la FAF que especifica que les limitacions a tenir en compte són situacions d’alta exigència, espais excessivament amplis, evitar combinar sessions de força d’alta exigència amb sessions de camp de la mateixa.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending