Stefi Troguet vol coronar l’Everest, el cim més alt del món

L'alpinista encampadana continua amb el repte de fer els catorze pics més alts de 8.000 metres sense oxigen assistit i també vol ascendir al Lhoste

Comentaris

Stefi Troguet durant la presentació de l'expecidió
Stefi Troguet durant la presentació de l'expecidió Efecte Boomerang

L’alpinista ha presentat el nou repte per aquest any en el marc del projecte 14 x8.000 sense oxigen assistit. Es tracta d’un objectiu majúscul perquè vol coronar el pic més alt del món, l’Everest de 8.849 metres d’altitud. Aquesta no serà l’única fita que vol assolir perquè també s’ha marcat l’ascensió al cim del Lhoste, la quarta muntanya més alta.

Troguet ha coronat fins ara tres cims de més de 8.000 metres: el Nanga Parbat, el Manaslu i el K2. Aquest 2023 s’ha marcat un repte de gran envergadura, com és l’Everest i sense oxigen assistit. L’encampadana iniciarà la seva cinquena expedició al mes d’abril a Nepal per a fer el trekking fins als primers camps base i fer una bona aclimatació. “És un repte que arriba abans del previst”.

El segon objectiu per aquesta temporada és l’ascensió al cim de del Lhotse, la quarta muntanya més alt del món de 8.516 metres d’altitud. Cal destacar que aquest segon repte es durà a terme en funció de com evolucionin les condicions de la mateixa atleta així com les condicions meteorològiques de la zona.

A Stefi Troguet l’acompanyarà l’alpinista nepalí Nims Dai, que ja va estar al seu costat en el moment de l’ascensió al K2.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending