‘Sito’ Espanyol aixeca la Copa d’Espanya de ral·lis de terra

El pilot andorrà aconsegueix al Reino de León la segona posició que necessitava per tancar el títol en una prova en la qual es queda només a sis segons del vencedor

El cotxe de 'Sito' Español, durant un moment de la cursa.
El cotxe de 'Sito' Español, durant un moment de la cursa. Fotoesport

Àlex ‘Sito’ Espanyol s’ha proclamat campió de la Copa d’Espanya de ral·lis de terra. El pilot andorrà ha aconseguit els punts que necessitava amb la segona posició al Reino de León, fent tàndem amb Rogelio Peñate i al volant d’un Peugeot 208 R4. El duet va quedar únicament a sis segons del vencedor de la prova.

El corredor de l’ACA Esport ha completat, doncs, un gran debut en el món del motosport. La prova a terres castellanes va estar marcada per la meteorologia. I és que els temporals que van afectar el nord d’Espanya van deixar en condicions molt difícils l’escenari: amb neu, gel i fang. De fet, fins i tot es va haver de neutralitzar algun dels trams.

En la primera especial, Sito i Peñate van acabar en tercera posició entre els vehicles de dues rodes motrius. En la segona, ja marcada pel fang, es va aconseguir millorar i marca el millor cronòmetre, fet que els va permetre apropar-se al líder, a vuit segons. Encara es va retallar més en el tram espectacle. Tot just dos segons, però. No prou per pujar al graó més alt del podi.

Finalment, però, la segona posició sí que va ser prou per aconseguir tancar la victòria en el campionat. “Estic molt satisfet pel primer títol aconseguit en un certamen nacional espanyol. No era el nostre objectiu a principis de temporada. El bon inici en els primers ral·lis va resultar decisiu per a variar una mica l’agenda i finalitzar l’any amb un títol de campió d’Espanya. Sens dubte, molt content”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris

Trending