La selecció paralímpica xilena fa dos mesos d’estada a Encamp per preparar els Jocs d’hivern

Quatre esquiadors i dos entrenadors compaginaran el treball al Complex esportiu amb els entrenaments a les pistes de Grandvalira al llarg d’aquests dos mesos

La delegació xilena, amb el conseller d'Esports, Xavier Fernández.
La delegació xilena, amb el conseller d'Esports, Xavier Fernández. COMÚ D'ENCAMP

La selecció xilena d’esquí paralimpic ha escollit Encamp per fer una estada preparatòria de cara als Jocs d’Hivern que s’han de celebrar en unes setmanes a la Xina. Els esportistes treballen al Complex Esportiu de la localitat. Si res canvia, la previsió és que s’hi estiguin tot el gener i el febrer.

La delegació, formada per Nicolás Bisquertt,  Samuel Fernández, Claudia Hernández  i Miguel Catalán, acompanyats pels dos entrenadors Carlos Torres i Kevin Cariñe, ha arribat aquesta setmana a la parròquia. Hi estaran fins al març, quan ja es desplaçaran cap a Xina, on es disputa el torneig olímpic.

Al llarg de la seva estada, compaginaran entrenaments a les pistes de Grandvalira, recomanades, per cert, per l’esquiador andorrà Roger Puig, amb el treball al centre esportiu d’Encamp. El conseller d’Esports del comú, Xavier Fernández, ha volgut visitar-los per agrair que hagin escollit el Complex Esportiu per preparar-se per una cita tan important, com la del mes de març, i els ha desitjat molta sort.

També ha volgut posar en relleu que “estem aconseguint amb el posicionament d’Encamp i el Pas de la Casa com a destinació esportiva”. En aquest objectiu, ha destacat que “tenir estades en altres èpoques de l’any, com és aquest cas” és important i ha insistit en el fet que “estem contents que siguin esportistes d'elit d'esport inclusiu els que ens visitin”, ja que la voluntat és "posicionar la parròquia com un referent de l'esport en el sentit més ampli possible".

Un dels integrants  de la selecció xilena, Nicolás Bisquertt, ja va participar en els jocs paralímpics de Pyeongchang a Corea del Sud el 2018 i és un dels top ten mundials actualment en l'esquí adaptat. La resta de la selecció s’estrenen en els jocs paralímpics, a Beijing del 4 al 13 de març.

Etiquetes

Comentaris

Trending