Segon triomf consecutiu i lideratge de Joan Verdú a la Copa d’Europa

L’esquiador andorrà s’ha imposat en el segon gegant disputat a Glungezer gràcies a una magnífica segona màniga i amb els 200 punts sumats aquests dos dies és el primer classificat de la general

Joan Verdú ensenya el mallot de vencedor.
Joan Verdú ensenya el mallot de vencedor. FAE

Joan Verdú ho ha tornat a fer. L’esquiador ha encadenat la seva segona victòria a una prova de la Copa d’Europa. De nou, a Glungezer, on aquest diumenge es va convertir en el primer andorrà a pujar al graó més alt del podi en una cursa d’aquestes característiques. L’excel·lent segona màniga ha estat clau per al nou èxit al gegant disputat a l’estació austríaca, un resultat que, a més, fa que lideri actualment la classificació de la competició.

El bon moment de Verdú ha quedat palès al primer dels dos descensos dels quals consta la prova. Amb una marca d’1’10’52, ha quedat en segona posició, només a 65 centèsimes del primer classificat, el finès Samu Torsti. Per tant, tenia totes les opcions del món a la baixada definitiva.

I aquí ha tornat a estar brillant. Verdú ha sigut el més ràpid de tots els participants, fixant el cronòmetre en 1’08’’77, molt millor que els 1’09’’98 de Torsti, tot just el setzè de la màniga. El temps final, 2’19’’29, li ha permès una altra vegada pujar al graó més alt del podi. El finès l’ha acompanyat, juntament amb el francès Loevand Parand.

Per tant, dues victòries consecutives en dos dies. I això suposa 200 punts per a la classificació de la Copa d’Europa, que ara lidera l’andorrà. En té 224, seguint del mateix Torsti, amb 204, i del nord-americà Brian McLaughlin i el suís Cedric Noguer, amb 136.

Novament, Verdú afirmava no tenir paraules per valorar el triomf. Ha destacat sobretot una segona màniga “espectacular”, malgrat que “estava molt complicada i picada, amb poca visibilitat”. Malgrat això, ha explicat que “estava molt mentalitzat que havia d’anar a la guerra”. I ha sortit bé, fet que “demostra la bona feina que fem en tots els aspectes”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending