Schreiner torna al MoraBanc avisant que la LEB Or i l’ascens seran “molt complicats”

El base austríac i el mànager general del club celebren la plantilla que s’ha confeccionat i esperen que les peces encaixin per conformar un bon equip

Thomas Schreiner posant amb la parella i la filla, davant de MoraBanc amb la nova samarreta de l'equip.
Thomas Schreiner posant amb la parella i la filla, davant de MoraBanc amb la nova samarreta de l'equip. Toni Solanelles

Thomas Schreiner torna a casa. “És com tornar a la teva família.” Ho fa amb més experiència i una filla. Però amb la mateixa ambició, il·lusió i compromís, que és el que ha destacat del base austríac el mànager general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana. Jugador i executiu han destacat la bona plantilla que s’ha conformat. Però el basquetbolista ha alertat que són “els bons equips els que pugen, no les bones plantilles” i ha avisat que la LEB Or és “complicada. Pujar no serà fàcil”.

Schreiner, acompanyat de la seva parella i la seva filla, ha estat presentat formalment com a nou jugador del MoraBanc a les instal·lacions de l’entitat bancària. Ho ha fet com si no haguessin passat els cinc anys que ha estat fora. “Porto dues setmanes aquí i em trobo gent que em saluda, que em regala un somriure, que em felicita per haver tornat…” L’austríac va estar cinc anys a Andorra. Hi va aconseguir l’ascens a l’ACB i hi va jugar amb el club de la Baixada del Molí. “Coneix bé com som nosaltres i coneix el país”, ha remarcat Solana. I Schreiner ho ha confirmat.

“He canviat però no del tot. Ara vinc en família”, ha afirmat mig somrient el jugador, que ha explicat que més enllà de l’experiència adquirida -“ara tinc més anys”- la resta de les seves característiques de joc i de comportament es mantenen inalterables. També ho ha ressaltat el director esportiu de l’entitat, que amb el base ha coincidit amb la bona plantilla que s’ha configurat. “Hi ha molts bons jugadors. Tenim una bona plantilla. Ara hem de fer un bon equip”, ha remarcat Schreiner tot recordant que “les bones plantilles no fan bones temporades, només els bons equips pugen”.

Francesc Solana ha donat la raó al jugador, cridat a ser un dels líders del vestidor pel coneixement que té de l’entorn. Per al mànager general, “hem arrodonit una plantilla amb la idea que teníem. Estem molt contents que jugadors que esperaven competicions de primer nivell han apostat per nosaltres amb l’ambició de fer una bona temporada”. De fet, moltes de les incorporacions ho fan amb el compromís -de les dues parts- de seguir vinculats en el cas d’un ascens a la Lliga Endesa.

LA LEB AMB EL NIVELL MÉS ALT

Solana i Schreiner han coincidit en què serà “un any molt difícil” i que ara és el moment “de fer equip, que totes les peces vagin encaixant” per estar a punt per a la primera setmana d’octubre, quan començarà la competició. El basquetbolista ha recordat que la LEB Or és “força igualada” i que t’ho pots trobar escenaris com el del Burgos, amb 10.000 persones, o pistes molt petites i amb el públic a tocar i que “colla molt”. En tot cas, Schreiner ha pronosticat “el nivell més alt en els vint darrers anys de la LEB. Serà un nivell molt igualat. Serà molt complicat, no serà fàcil. A poc a poc anirem treballant per guanyar tants partits com sigui possible”.

El base austríac també ha elogiat la qualitat dels dos jugadors amb els quals haurà de compartir posició, l’hispano-brasiler Rafa Luz i l’americà Micah Speight. Schreiner s’ha enfrontat als dos. De Luz n’ha recordat els anys a l’ACB que porta i la darrera temporada que ha fet, “molt bona”, amb el Bilbao. D’Speight n’ha recordat que els dos darrers anys ha estat un dels millors jugadors de la LEB. “És un jugador molt explosiu capaç de fer molts punts. Tots dos són molt bons i ens ajudaran molt.”

Comentaris

Trending