Sarabia defensa el model però admet que cal millorar per transformar la possessió en més ocasions

El tècnic de l’FC Andorra deixa clar que no variarà l’estil però sí que entén que cal “insistir” per tenir “més alternatives en els metres finals”, després de dues derrotes sofertes malgrat dominar la pilota gran part del duel

Sarabia observa els seus jugadors durant un dels entrenaments d'aquesta setmana.
Sarabia observa els seus jugadors durant un dels entrenaments d'aquesta setmana. FC Andorra

Millorar el model? Sí. Canviar-ho? En cap cas. L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, ha defensat aferrissadament el seu estil de joc i deixa clar que no el pensa variar malgrat la mala ratxa de l’equip, amb un punt sumat dels darrers nou en joc. El tècnic basc admet que cal buscar fórmules per crear més ocasions de perill, però mantenint-se fidel a la seva idea i millorant detalls, dins del procés de creixement que ha de tenir l’equip tricolor a la nova categoria.

Sarabia ha volgut trencar una llança en favor del seu model i, també, del que s’ha aconseguit fins ara aquesta temporada. “Tenim una virtut molt potent que és desenvolupar tot el que estem desenvolupant, al marge del resultat”, ha remarcat. I com a exemple ha recordat que l’Alabés, en el darrer partit, només va tenir “quatre minuts de pilota en atac organitzat al primer temps i quatre al segon”. I ha continuat amb la seva argumentació: “Això és com si un dels grans de Primera anés al camp del Valladolid i es replegués al darrere esperant la seva oportunitat. Què en pensarien?”.

Sarabia ha defensat que “som un equip agressiu i aconseguim reduir les possessions del rival a banda de generar moltes de les coses que volem”. I, malgrat això, ha admès que “no hem guanyat els darrers tres partís” quan “estant a dalt potser vam fer el conte de la lletera”. Per això, ha apuntat que el camí ha de ser “una anàlisi profunda i amb rigor de tot el que està passant”.

I això requereix, també, que “aquest flux de possessió, que ni et dona ni et treu victòries, dins del model que hem elegit, en el qual hi crec, amb el qual em sento identificat i que hem demostrat que és eficaç” pugui tenir millores “en els detalls” per treure un rèdit superior. “No generaràs 30 ocasions de gol, i menys amb un equip que està rigorosament defensant, com no ho havia fet en tota la temporada”, ha apuntat, però sí que cal “incidir i veure accions perquè volem tenir més alternatives en els metres finals”. Tot això, ha manifestat, “és part del procés de creixement de l’equip dins d’aquesta categoria tan exigent”.

I el següent pas en aquest procés s’ha de fer dissabte a Vila-real. L’equip sortirà aquest dijous cap a terres valencianes, amb parada intermitja a Reus. Més enllà de l’atac, Sarabia també ha deixat clar que toca millorar altres detalls. “Som un equip que exigim molt en atac a la línia defensiva i al pivot, fins i tot al porter. Durant 90 minuts és difícil mantenir la concentració absoluta i pot haver-hi una certa desconnexió, que ens ha passat als serveis de banda, d’on han vingut els dos darrers gols. Ni Alabès ni Burgos ens van generar molt, però van estar encertats”, ha explicat.

Comentaris

Trending