El Santa Coloma infligeix la primera derrota a l’Inter en un partit bojament espectacular

Els escaldencs, amb un partit menys, deixen el lideratge en perdre (3-2) i al capdavant de la classificació s’hi situa ara l'Atlètic d’Escaldes en solitari

El partit entre colomencs i escaldencs ha estat vibrant.
El partit entre colomencs i escaldencs ha estat vibrant. FAF

Ha hagut d’arribar la tretzena jornada perquè l’Inter d’Escaldes hagi perdut la imbatibilitat. En un dels clàssics de la primera divisió andorrana, l’FC Santa Coloma, que mira de no perdre la línia dels equips de davant enguany, ha infligit la primera derrota als de Fede Bessone. Els escaldencs, amb el 3-2 en contra, deixen el lideratge de la classificació, on s'hi situa en solitari l'Atlètic d'Escaldes, l'únic dels capdavanters que va guanyar.

El matx que ha enfrontat el Santa Coloma i l’Inter d’Escaldes ha estat literalment boig. Alhora, però, espectacular. Els gols han estat a l’ordre del dia. Ha costat que arribés el primer. Però una vegada Xavi Puerto ha marcat el primer al tomb de la mitja hora (1-0), s’ha iniciat el festival. Poc després, abans del descans, Ahmed ha fet l’empat.

Amb les taules s’ha arribat a la mitja part. La pugna sobre el terreny de joc ha continuat. I de quina manera. Artigas ha culminat la remuntada escaldenca (1-2) a vint minuts per al final. El partit, però, continuava ben obert. I l’FC Santa Coloma, òbviament, volia sumar els tres punts. No ha trigat gaire a tornar a igualar el matx (Hamza ha fet el 2-2 al minut 75) i ha esperat una mica més per establir el definitiu 3-2. L’autor del gol del triomf, ja al temps de descompte, ha estat Rodri.

En els altres enfrontaments de la jornada, l’Engordany ha empatat amb la UE Santa Coloma. Makame (min 61) i Aboué (minut 78) han estat els autors dels dos gols del matx. Mentrestant, l’Atlètic Escaldes s’ha imposat al Carroi no sense dificultats. Els escaldencs no han remuntat fins ben entrada la segona part. Després que els locals aconseguissin aturar un penal, David Ramos ha servit una pilota a Roberto López que ha rematat a la xarxa des del punt de penal.

Havia d’arribar, però, el protagonisme total de Cisteró. El jugador de l’Atlètic d’Escaldes ha estat l’autor dels dos gols del seu equip. El primer al minut 63 de cap i després d’una centrada d’Agüero. I el segon, tretze minuts més tard, gràcies a un xut espectacular des de fora de l’àrea que s’ha colat literalment per l’escaire.

El darrer partit de la jornada ha enfrontat el Sant Julià i l’Ordino. Els lauredians han vist com a deu minuts per al final els rivals, que jugaven amb un home més, han pogut equilibrar el primer gol de Baccari, que ha transformat un penal que li havien fet sobre ell mateix. Luis Martins ha estat l’autor de la diana ordinenca.