La Sant Silvestre laurediana es reformula per la Covid amb quatre circuits i molta solidaritat

Les inscripcions estan obertes des d'aquest dimarts i fins al dia 31 de desembre al Centre esportiu de Sant Julià de Lòria, o de manera telemàtica

El sotsdirector de Sasectur, Òscar Balcells, i la consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez Acosta, durant la presentació.
El sotsdirector de Sasectur, Òscar Balcells, i la consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez Acosta, durant la presentació. Comú de Sant Julià de Lòria

La 28a edició de la Cursa Sant Silvestre serà virtual. Per evitar aglomeracions i ja que no es podia celebrar en el format habitual a causa de la pandèmia, es dona l’opció als participants de fer-la el dia que vulguin. Hi haurà quatre opcions de participació. Les inscripcions estan obertes des d'aquest dimarts i fins al dia 31.

L'opció Outdoor constarà d'un circuit que recorrerà l'avinguda Verge de Canòlich. S'instal·laran uns indicatius al carrer amb els quals s'informarà els usuaris on hauran de fer mitja volta per tornar al punt d'inici. Un cop finalitzat, els participants hauran d'enviar un correu electrònic a santsilvestre@centreesportiusantjulia.ad adjuntant el seu circuit, i un comitè de l'organització s'encarregarà d'analitzar tots els traçats. Un cop validat, s'introduiran els temps assolits dins de la classificació general.

A la segona opció els participants hauran de fer dos quilòmetres de cursa amb un desnivell positiu de l'1% en les cintes de córrer del gimnàs del Centre esportiu. En aquest cas, a l'hora de fer la inscripció, sigui en línia o de manera presencial, s'haurà de concertar cita. L'organització s'encarregarà de controlar el temps i el recorregut. La tercera opció passa per permetre la participació de qualsevol persona resident al Principat o fora de les seves fronteres, ja que només s'haurà de fer un recorregut mínim de dos quilòmetres en qualsevol indret i enviar els resultats al mateix correu electrònic. Aquesta opció no s'inclou a la classificació general.

La quarta modalitat és cursa de 2,1 quilòmetres de recorregut i uns 480 metres de desnivell positiu en un traçat que anirà des de la cota 1.600 fins a la 2.000 de Naturlandia al llarg del camí d'evacuació del tobotronc. En aquest cas, els participants podran córrer envoltats pel bosc de la Rabassa i, a més, l'ecoparc reglarà a cada inscrit un viatge gratuït en tobotronc.

La cursa és solidària i aquest any el seu lema és 'La Covid no ens atura. La solidaritat ens necessita més que mai'.  Per això, es faran diferents accions solidàries. D’una banda, es destinaran 2 euros de les inscripcions d’internet i 4 euros de les presencials a Càritas Parroquial. A més, els participants que ho desitgin podran  incrementar la seva aportació econòmica solidària, cedir la seva panera de Nadal a l’entitat o bé participar amb el dorsal solidari que no implica realitzar cap de les modalitat i que té un import obert.

Hi haurà concurs de disfresses però de manera individual

Paral·lelament, se seguirà fent concurs de disfresses. Però, en aquesta edició serà individual per evitar aglomeracions de gent. El guanyador es determinarà en funció dels ‘likes’ d’Instagram i Facebook, tot respectant les normes de participació detallades a la web de la cursa. Hi haurà premis pels tres primers classificats femenins i masculins de les categories absoluta, júnior i baby, oferts pel Grup Becier que també assumeix el premi del guanyador de la disfressa individual.

Comentaris

Trending