El Sant Julià es fa el boig amb la triplicitat de contractes que la FAF veu “com a mínim irregulars”

El secretari d’Estat d’Esports mira de fer de mitjancer per frenar possibles actuacions en l’àmbit penal que alguns dels perjudicats es podrien arribar a plantejar

Un sorteig de la FAF amb l'UE Sant Julià com un dels protagonistes.
Un sorteig de la FAF amb l'UE Sant Julià com un dels protagonistes. FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) és ben conscient que la Unió Esportiva (UE) Sant Julià usa indistintament contractes diferents per als mateixos jugadors. I que els fa servir segons li convé davant les instàncies o les persones físiques o jurídiques que més se li escau. Amb tot, no hi ha cap actuació ferma i inapel·lable contra el club presidit per Manuel Leitao i dirigit pel tàndem Pepe Mengual-José Luís Correa. I això que el comitè d’apel·lació de la FAF considera que triplicitat contractual és “com a mínim irregular”.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, la FAF seria conscient que com a mínim el Sant Julià i davant diversos jugadors el club usa més d’un contracte. A més a més, tindria la prova directa que almenys en el cas d’un futbolista l’entitat laurediana ha emès fins a tres contractes. El comitè d’apel·lació ho hauria fet constar en una resolució emesa recentment davant un recurs d’un dels jugadors que té demandat l’UE Sant Julià per la via judicial i que, alhora, hauria promogut accions diverses en l’àmbit federatiu, esportiu.

El club lauredià tampoc hauria ofert cap explicació raonable sobre l’existència de la triplicitat contractual i les condicions que en els documents s’hi estableixen

Segons fonts federatives, en l’esmentada resolució el comitè d’apel·lació hauria fet constar l’actuació com a mínim irregular en existir diversos contractes laborals entre el club i, almenys, un jugador. Dits contractes contemplarien diferents condicions que no tindrien cap mena de justificació perquè, entre altres coses, serien il·legals. A més, segons que han assegurat les fonts federatives consultades, el club lauredià tampoc hauria ofert cap explicació raonable sobre l’existència de la triplicitat contractual i les condicions que en els documents s’hi estableixen.

La FAF, a petició d’organismes com el comitè de competició, sí que hauria posat en coneixement de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) les irregularitats del club, i que la CASS ja estaria investigant. El que preocupa i molt és el fet que la triplicitat contractual aniria presumptament lligada a falsificacions documentals protagonitzades per l’UE Sant Julià. De fet, els dos jugadors que tenen demandat el club per la via judicial han fet constar la situació en el cos dels seus escrits.

La samarreta del Sant Julià.

Relacionat

El club dels tres contractes

A més a més, un dels futbolistes demandants hauria comunicat la situació amb pèls i senyals davant inspecció laboral i constaria no només l’existència de tres contractes sinó el fet que l’esportista només en reconeixeria un cop a vàlid, l’únic que va firmar. Per tant, n’hi ha dos que són presumptament falsos i en relació amb el qual, suposadament, algú hauria suplantat el jugador i hauria firmat el document de manera il·lícita. Aquest fet pot tenir transcendència penal. I la FAF n’és conscient. Però es fa l’orni.

També és conscient de la situació i la seva transcendència el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, vinculat durant anys i fins al seu salt a la política de dedicació exclusiva a la FAF. Ruiz hauria estat fent contactes els darrers dies -alguns de formals amb representants de l’Associació de Futbolistes (AFA)- i com a mitjancer de no se sap massa ben bé què i qui. Però sí que estaria mirant d’evitar que les accions judicials fins ara en l’àmbit civil acabin derivant en l’àmbit penal. Aquest darrer escenari no es pot descartar ni molt menys.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending