El Sant Julià decideix no presentar-se al darrer partit i quedarà exclòs de la competició

Amb el descens consumat a la Lliga Unida, la plantilla i el cos tècnic han pres la decisió perquè continuen els impagaments i si no cobren abans de diumenge no jugaran

Els jugadors del Sant Julià contra l'FC Santa Coloma
Els jugadors del Sant Julià contra l'FC Santa Coloma Xavi Miró/FAF

La Unió Esportiva Sant Julià ha decidit no presentar-se diumenge per jugar el darrer partit de la Lliga Multisegur Assegurances contra l’FC Ordino. Els jugadors i el cos tècnic fa mesos que no cobren i, una vegada consumat el descens a la Lliga Unida, han decidit no presentar-se. Això suposarà la tercera incompareixença i comportarà l’expulsió de la competició i durant dues temporades no podrà aspirar a tornar a Primera Divisió.

La temporada del Sant Julià està sent un viacrucis des de l’inici amb els constants impagaments. Problemes econòmics que encara no s’han solucionat i si no hi ha cap miracle des d’avui i fins diumenge acabarà amb l’equip exclòs de la Lliga Multisegur Assegurances. Jugadors i cos tècnic així ho han comunicat a la directiva després de consumar-se el descens en la penúltima jornada contra l’FC Santa Coloma.

Signen un document en què asseguraven no tenir cap deute per permetre una incorporació i intentar salvar la categoria, ara els hi és molt difícil reclamar els diners

El tècnic, Pablo Huerga, que des que va arribar al país no ha pogut asseure’s a la banqueta, ha explicat que s’han cancel·lat tots els entrenaments i quatre jugadors ja han abandonat el país. “És molt estrany si juguem, és a dir, només ho farem si cobrem”, ha manifestat. Expressa que “aquesta decisió la teníem pensada des de l’anterior setmana i vam donar el marge de la darrera jornada per veure si es pagaven les nòmines”.

Assenyala que en el seu moment van signar un document en què asseguraven que no tenien cap deute per permetre la incorporació d’un jugador per tal d’intentar mantenir la categoria. Això, els fa pràcticament impossible cobrar els diners que se’ls deuen i exposa que “només jo i dos jugadors ens havíem plantejat denunciar la situació, però no ho hem fet, tenint en compte els costos que comporta”.

L'inversor espanyol només es volia fer càrrec de l'equip si es mantenien a Primera Divisió

Fa unes setmanes, des del club explicaven que s’havia trobat un inversor espanyol i que la situació es resoldria. Segons el tècnic dels lauredians, aquest el va trobar ell. “Es tracta d’un ‘scouting’ que havia treballat amb el Reial Madrid, però em va dir que només posaria els diners si ens manteníem a Primera Divisió”, ha subratllat.

Pablo Huerga va substituir a Albert Gómez, que va marxar per culpa dels impagaments. Manifesta que “sabia on em posava i el president ha fet el que ha pogut”. No ha perdut l’ocasió per lamentar el poc suport de la Federació Andorrana de Futbol i de l’Associació de Futbolistes d’Andorra i considera que “els arbitratges ens han perjudicat”. Tot i l’anunci d’avui, ha deixat clar que es quedarà fins dilluns i si cobren tindran jugadors suficients per afrontar el partit contra l’FC Ordino. Caldrà veure quines afectacions tindrà aquesta decisió en la classificació.

L’ENGORDANY NO HO HA COBRAT TOT

L’altre equip immers en impagaments és la Unió Esportiva Engordany i que lluita amb l’Ordino per evitar la plaça de play-off pel descens. Els diners de la UEFA pels jugadors internacionals van permetre abonar una part de les nòmines i evitar una tercera incompareixença. Tot i això, encara se’ls deu un mes i mig. Fins demà no està previst el primer entrenament de la setmana i fonts de la plantilla exposen que “no s’ha parlat de no presentar-se, però no la decisió és cosa de tots els jugadors”. Haurem d’esperar si els blanc-i-negres juguen diumenge contra la UE Santa Coloma.

Comentaris (4)

Trending