Rubiales obre la porta a Andorra com a possible subseu en cas d’organitzar el Mundial

El president de la Real Federació Espanyola de Futbol ha visitat les instal·lacions d’entrenament de la Massana, on també s’ha tractat l’opció de celebrar un amistós entre les dues seleccions

Luis Rubiales i Félix Álvarez intercanviant samarretes
Luis Rubiales i Félix Álvarez intercanviant samarretes FAF

El president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha visitat aquest dissabte per primer cop Andorra i ha estat a les instal·lacions d’entrenament de la Massana amb l’equip directiu del Principat. Entre les converses mantingudes, Rubiales ha assenyalat que s’ha obert la porta, o que no es descarta del tot, comptar amb el país com a possible subseu en cas d’acabar organitzant el Mundial de 2030 conjuntament amb el Marroc i Portugal. Així mateix, també s’ha tractat l’opció de celebrar un amistós entre les dues seleccions.

Espanya, conjuntament amb el Marroc i Portugal, va presentar la Candidatura Ibèrica per ser organitzadors del Mundial de futbol de 2030. De fet, fa dues setmanes s’assegurava que es comptava amb majoria. Entre tota la feina que suposa aquesta proposta, Rubiales ha assenyalat que Andorra podria acabar tenint un lloc com a subseu. El president de la RFEF ha visitat aquest dissabte el centre d’entrenament, i ha mantingut converses amb els directius andorrans. Entre ells, el president de la Federació Andorrana (FAF), Félix Álvarez, que seria un dels qui hauria venut la proposta feta a Rubiales.

Malgrat que la porta no està tancada, sinó que la possibilitat és existent, Rubiales i Álvarez fan petits matisos sobre la participació d’Andorra com a subseu. D’una banda, el directiu espanyol remarca que “no és una cosa únicament de la Federació Espanyola, està involucrat el Marroc i també Portugal”. En cas de ser escollits i acabar organitzant el Mundial, però, “és evident que aquest és un lloc fantàstic i que no tindríem cap inconvenient a estudiar el fet de tenir una subseu aquí, però això no depèn de mi, sinó que és un treball conjunt de totes les federacions involucrades”.

Álvarez, per la seva banda, ha remarcat que el paper d’Andorra hauria de ser molt específic. Concretament, no es facilitarien les instal·lacions per partits, “sinó perquè vingués algun dels equips que estiguessin prop de la nostra zona i cedir-los els espais per entrenar”. Tenint en compte que el Mundial és el del 2030, Álvarez ha assenyalat que hauria de ser el futur complex que s’ha de construir a Encamp i que “seria la instal·lació que podrem disposar i que ja estarà construïda”.

WhatsApp Image 2023 04 29 at 13.54.28
 

POSSIBLE AMISTÓS ANDORRA – ESPANYA

Una altra de les possibilitats que ha generat la visita de Rubiales ha estat un encontre amistós entre les dues federacions. El directiu espanyol ha assenyalat que “mai ens hem enfrontat i a mi em sembla que això s’ha de corregir, però és veritat que tenim molt poques oportunitats, però ho treballarem i ho parlarem a veure si és possible”. Rubiales ha remarcat el fet que la selecció espanyola no té gairebé ja dates i, de fet, si es classifiquen per a la UEFA Nacional, com ha estat el cas, “no en tenim cap”.

Álvarez ha explicat que “ells tenen molts compromisos i és bastant complicat que fora de certs moments temporals els jugadors poguessin assistir a la convocatòria, però jo crec que ell s’ha compromès i que intentarem fer-ho”. Més paperetes té de produir-se, però, un encontre entre les sub21, “que és més possible”, ha remarcat Álvarez. Per la seva banda, Rubiales ha deixat aquest aspecte en mans dels tècnics, “que hem d’escoltar-los”. Malgrat això, ha volgut assenyalar que “les relacions són immillorables, aleshores, tot el que puguem fer per agradar-nos mútuament ho intentarem fer”.

LLOANÇA A LES INSTAL·LACIONS, A LA FEDERACIÓ I VALORACIÓ DE L’FC ANDORRA

Aquesta ha estat la primera visita de Rubiales a Andorra i a les instal·lacions de la FAF. El president de la RFEF ha remarcat que “som dues federacions germanes, treballem conjuntament, tenim molts convenis de col·laboració i sempre parlem la possibilitat de fer visites”. Així ho ha refermat Álvarez, que ha explicat que ha estat en un dels darrers congressos quan es va plantejar la possibilitat que Rubiales acudís al Principat, “i no esperàvem que fos tan aviat”. Malgrat això, Rubiales ha afirmat que “ara em sembla que he tardat massa, hauria d’haver vingut abans”.

 XMM2730
 

Les instal·lacions han estat objectiu de lloança per part de Rubiales, que ha afirmat en diverses ocasions que mai no n’havia vist similars a cap país. “Construir aquí és molt més complicat, té molt mèrit el que han fet, és un camp molt agradable”, ha assegurat. Pel que fa a la feina de la FAF, ha indicat que “estan fent una tasca sensacional, una gran gestió, tenen una ràtio de llicències per habitant espectacular, un seguiment molt alt i crec que és una federació modèlica”.

També ha tingut oportunitat de pronunciar-se sobre l’FC Andorra i la temporada que està jugant l’equip, tot i que no ha volgut mullar-se gaire. Rubiales ha afirmat que “jo ja he après que en la vida s’ha de desitjar sort a tots els clubs, i així ho faig, li desitjo tota la sort i tots els èxits com a la resta, perquè s’ha de tenir sempre objectivitat”. Pel que fa a la tasca de l’entrenador, Eder Sarabia, ha explicat que “té una filosofia de joc que és de tocs, de treure el baló jugat, han fet algun partit molt vistós i molt complicat i sols vull desitjar-los sort com a la resta”.  

Comentaris (5)

Trending