L’RFEF anuncia un amistós Espanya-Andorra per al juny del 2024

El duel es disputarà si el combinat del país veí es classifica per a l’Eurocopa i, malgrat el lapsus de Luís Rubiales, seria el segon de la història que disputen totes dues seleccions; l’anterior, a Getafe, el 2004 va acabar amb derrota tricolor per 4-0

Rubiales, al centre, amb Álvarez, a la dreta.
Rubiales, al centre, amb Álvarez, a la dreta.

La selecció espanyola i l’andorrana disputaran l’any vinent un partit amistós. El duel serviria de preparació per a l’actual campió de la Lliga de Nacions de cara a l’Eurocopa 2024, sempre que, com és de preveure, aconsegueixi classificar-se. Seria el segon cop que tots dos combinats s’enfrontessin, després del duel, també amistós, disputat l’any 2004, tot i que qui ho ha anunciat, el president de l’RFEF, Luis Rubiales, no ho recordava.

El mandatari ha avançat aquesta intenció durant la celebració de l’assemblea ordinària de l’ens, que es fa a Las Rozas. A l’acte han assistit representants de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), delegació encapçalada pel president Fèlix Álvarez. I, per això, Rubiales ha aprofitat per recordar el bon tracte rebut en la seva recent visita al Principat.

De fet, ha volgut posar en relleu les excel·lents relacions existents entre les dues entitats. “Sempre que viatgem per Europa ens busquem”, ha apuntat. I ha indicat que “en una d’aquestes xerrades em vau comentar que en les dècades que existeix la vostra Federació, mai ens hem enfrontat”. Per això, ha apuntat que “si ens classifiquem per a l’Eurocopa, un dels dos partits de preparació del juny serà amb vosaltres”.

El duel, segons les paraules de Rubiales, se celebraria a Espanya, encara, evidentment, amb seu per determinar. L’anunci ha estat rebut amb un aplaudiment de tots els assistents, lògicament encapçalat pels dirigents federatius andorrans.

El president de l’RFEF, però, ha comès un lapsus a l’hora d’avançar la intenció que hi hagi un Espanya-Andorra. No serà el primer cop que totes dues seleccions s’enfrontin. Cert, en partit de competició oficial no hi ha cap precedent. En canvi, sí que van disputar un amistós, l’any 2004. Va ser, també, un duel de preparació per a una Eurocopa, la que es va celebrar a Portugal.

Com era d’esperar, Espanya va golejar. L’equip que llavors dirigia Iñaki Sáez va guanyar per 4-0 amb dianes de Morientes, Baraja, César i Valerón. En aquella selecció espanyola també jugaven llavors homes com Casillas, Albelda, Xavi Alonso o Raúl. A Andorra, destacaven l’actual seleccionador Koldo, però com a porter, Ildefons i Toni lima o Escura. El duel es va disputar a Getafe.

Etiquetes

Comentaris

Trending