A retrobar el gol i la victòria davant un visitant incòmode

L’FC Andorra rep una Ponferradina més sòlida com a visitant que com a local, però confia poder trencar la mala ratxa de resultats aprofitant el factor ‘Estadi Nacional’

Un moment d'un dels entrenaments d'aquesta setmana.
Un moment d'un dels entrenaments d'aquesta setmana. FC Andorra

L’FC Andorra afronta aquest dissabte un partit clau. Els tricolors, després de tres derrotes consecutives i quatre partits sense marcar, necessiten aprofitar la visita de la Ponferradina a l’Estadi Nacional per reaccionar. Una nova ensopegada complicaria la, de moment, tranquil·la situació a la taula. Toca, doncs, refer-se de la mala ratxa i, sobretot, retrobar-se amb el gol per esvair dubtes.

Compte, però, que l’objectiu no és senzill. El quadra del Bierzo s’ha mostrat molt més efectiu a domicili que no pas al seu estadi. Dels sis desplaçaments completats, només ha caigut en dos i a camps complicats com els de l’Alabès (3-1) i l’Eibar (1-0). Per tant, un equip perillós a domicili, on ha sumat 8 dels 13 punts que té actualment.

Petxarroman encara no està disponible, però sí que podien entrar a la convocatòria Aguado i Bover, un cop superades les seves molèsties físiques

L’entrenador tricolor, Eder Sarabia, no ha amagat que hi ha certa necessitat de sumar la victòria. Sobretot, al seu entendre, per consolidar la bona feina feta les darreres jornades que, però, no ha tingut els fruits esperats. “Mereixem més punts però no ha estat així”, ha lamentat. Tot i això, assegura que “a l’equip el veig bé”. Per això, afirma que “volem guanyar sobretot per reforçar les coses, per l’equip, pels nois que barallen com a tigres”. També ha assegurat que, en el seu cas, “fa temps que vaig decidir estar al marge del resultat i que no em condicionin”.

Sobre el rival, Sarabia ha advertit que “té molts recursos”. Així, per un costat afirma que “combina bé si no se’l pressiona” i, sobretot, ha alertat que “sap córrer i anar a la contra”. A banda, ha remarcat que “tampoc li fan molts gols”. Per això, com altres dies, considera que “hem d’estar preparats per a qualsevol cosa”. Ha admès que, inicialment, preveu “un partit de replegament per part de la Ponferradina”, però també alerta que “si no estem fins, ells poden fer-nos mal”.

Per afrontar el partit, Sarabia sap que encara no podrà comptar amb Petxarroman. El jugador basc afronta ja la recta final de la seva lesió. De fet, es confia que pugui ja estar disponible pels dos duels de la setmana vinent. En canvi, sí que s’espera que puguin entrar a la convocatòria Aguado i Bover.

La Ponferradina ha viatjat al Principat amb baixes importants. Dos dels seus homes claus, Yuri i Nwakali, estan sancionats. I a ells se suma el lesionat Lukaku. El seu entrenador, José Gomes, ha volgut destacar que l’Andorra “és un equip interessant, que fa coses que no havia vist fer a cap altre, amb pausa per part dels pivots i centrals, fins i tot del porter, per treure la pilota”. Ara bé, ha advertit que “o juguem en transició o els pressionem i els traiem de la seva zona de confort”. També ha apuntat que “la possessió, al final, és una dada; el que importa és com acaba el partit”.

CRIDA DE LA SELECCIÓ SUB’21

El bon joc de l’Andorra no passa desapercebut. I tampoc pel seleccionador sub’21 espanyol. Així, tres jugadors tricolors han estat cridats pels pròxims compromisos del combinat: Valera, Mika Mármol i Jandro.

WhatsApp Image 2022 10 28 at 17.20.59
WhatsApp Image 2022 10 28 at 17.15.35

Comentaris

Trending