El retorn de públic a la ‘Bombonera’, pendent de l’ACB

El govern espanyol autoritza la presència d’espectadors a les graderies, però únicament a regions amb poca incidència del virus -ara mateix, el País Valencià- i cal veure si la patronal de clubs accepta la proposta, fet que podria aprofitar el MoraBanc seguint la normativa andorrana

Aficionats durant el duel del març contra el Mornar Bar.
Aficionats durant el duel del març contra el Mornar Bar. MORABANC ANDORRA

El govern espanyol ha donat el vistiplau al retorn del públic als estadis del futbol professionals i als pavellons de l’ACB. Això sí, d’una forma molt limitada. Per ara, només podran accedir espectadors a les instal·lacions de les regions amb menys incidències de la pandèmia. De moment, bàsicament el País Valencià. Pel que fa a Andorra, el MoraBanc està pendent de la decisió que pugui prendre la patronal de clubs per si pot recuperar els aficionats a les graderies, seguint la normativa actualment vigent al Principat. .

Fa dies que a moltes competicions esportives hi ha públic, tant a Andorra com a Espanya. Les excepcions eren, de fet, el futbol professional (Primera i Segona Divisió) i la Lliga ACB. En tots dos casos, la decisió depenia del govern espanyol. Aquest dimecres, el ministre de Cultura s’ha reunit amb els presidents de la Liga, Javier Tebas, i de la patronal dels clubs de bàsquet, Antonio Martín. Després de la trobada, s’ha anunciat que es permetrà el retorn dels aficionats a les graderies però únicament en aquelles regions que es trobin en la fase 1 de recuperació de la pandèmia.

Si l’ACB obre als aficionats els pavellons on es compleixi el requisit fixat per l’executiu espanyol, el duel del diumenge 23 contra l’Acunsa Guipuzkoa podria tenir seguidors a la graderia

I, ara mateix, això suposa, a nivell espanyol, territoris on la incidència estigui per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants. Un criteri que només es compleix al País Valencià. I aquest és el dubte actual: què farà l’ACB? Autoritzarà el públic als pavellons on sigui possible o esperarà que més zones compleixin aquesta condició?

De la resposta a aquesta pregunta està pendent el MoraBanc Andorra. Fonts del club han indicat que si la lliga dona el vistiplau perquè hi hagi espectadors a les instal·lacions on, normativa espanyola a la mà, s’hi pugui, la ‘Bombonera’ també s’obriria als aficionats. Se seguirien les mesures vigents al Principat, que permeten un aforament del 30% a espais interiors. Des de l’entitat s’ha deixat clar que, en aquest cas, “estem preparats”, tot posant en relleu que ja s’havia treballat un protocol i un dispositiu per a la venda d’entrades pensant que el vistiplau pogués arribar la setmana passada. De fet, cal recordar que ja al partit d’Eurocup contra el Mornar Bar es van tenir seguidors al pavelló.

Per tant, cal ara esperar què decideix l’ACB. En cas afirmatiu, el darrer duel de la temporada regular que es disputa el diumenge 23 (12.30 h.) a la ‘Bombonera’ contra l’Acunsa Guipúzkoa podria tenir públic. També els tindrien els partits que es disputessin en un hipotètic ‘play-off’.   

Comentaris

Trending