Un Racing vertical i efectiu castiga el domini massa estèril de l’Andorra

Els tricolors controlen bona part del duel, però veuen com Mboula aprofita a la perfecció dues ràpides transicions i, ja al segon temps, la reacció propiciada pel gol de Jacobo es queda a mitges

Valera mira des de la distància com els jugadors del Racing celebren un dels gols.
Valera mira des de la distància com els jugadors del Racing celebren un dels gols. FC Andorra

L’FC Andorra ha merescut millor fortuna al Sardinero, però ha pagat car dos pecats. El primer, massa feblesa defensiva en els pocs moments que el Racing ha tingut la pilota. El segon, la falta de capacitat, especialment durant el primer temps, de transformar el domini en ocasions i gols. En canvi, els càntabres tot just han necessitat dues accions per situar-se 2-0 en el marcador. Al segon temps, els tricolors han reaccionat i han escurçat diferències, però les intervencions de Parera han evitat que completessin la remuntada. Al final, derrota per 2-1 que torna a deixar l’equip en situació delicada.

Avisava l’entrenador del Racing, José Alberto López, en la roda de premsa prèvia al duel que el seu objectiu no era pas tenir la pilota, sinó guanyar el partit. I la veritat és que ho ha complert amb escreix en un primer temps on s’han tornat a evidenciar els dèficits que els darrers dos mesos han provocat que els tricolors no acabin de carburar. Han tingut molta possessió, sí, però novament sense ser capaços de traduir aquest domini en excessives ocasions de perill. I, també, amb una fragilitat defensiva preocupant les poques estones que no tenien l’esfèrica.

El primer quart d’hora ha estat de domini clar de l’Andorra davant un Racing ben replegat. Els tricolors ho ha intentat, sobretot per la banda dreta, amb un actiu Germán Valera que, però, no ha sabut aprofitar la millor opció quan ha marxat del seu marcador i, ja dins l’àrea, ha volgut retallar en comptes de xutar, fet que ha permès Rubén Alves salvar la situació.

En canvi, quan el Racing ha tingut la pilota, només ha necessitat segons i una passada vertical per fer mal. També, tot s’ha de dir, aprofitant que la defensa tricolor ha estat massa poc contundent. Novament, abans del quart d’hora, el marcador estava en contra. En aquest cas, al 14’. Robatori en parcel·la pròpia de Rubén Alves que munta la contra avançant fins al mig del camp i cedint cap a Baturina. El davanter racinguista ha fet la passada de mort cap a Mboula que ha superat sense problemes Nico Ratti.

Ivan Gil es desespera després de l'ocasió errada.
Ivan Gil es desespera després de l'ocasió errada.

Era, tot just, la primera acció ofensiva del quadre local. Malgrat el cop, l’Andorra no ha renunciat al seu estil i ha continuat dominant. Novament, el perill generat ha arribat per banda dreta. Valera ha fet una molt bona acció i ha fet la passada al punt de penal on Iván Gil no ha connectat del tot bé la rematada. La pilota, al 27’, ha marxat desviada. Poc després, era Jacobo qui, des de l’esquerra, ha provat fortuna amb un xut que Parera ha pogut refusar.

Si l’Andorra dominava però no transformava aquest control en gols, el Racing ha necessitat ben poc per fer el segon. Gairebé calcat al primer. Recuperació ràpida, passada llarga, en aquests cas d’Íñigo Vicente, cap a Mboula, que aprofita molt bé la falta d’entesa de la defensa tricolor a l’hora de tirar la línia del fora de joc, i el davanter que no perdona.

Amb el marcador clarament en contra, l’equip ha intentat reaccionar més amb cor que amb cap. Ni Valera, amb un xut desviat, ni Jacobo, de cap massa per sobre del travesser, han estat encertats amb les darreres opcions tricolors abans del descans.

Aguado intenta frenar la progressió d'un jugador local.
Aguado intenta frenar la progressió d'un jugador local.

Al segon temps, l’Andorra ha continuat tenint la pilota però s’ha trobat un Racing ben situat. El domini era estèril, més enllà de xuts desviats, com els provats per Jacobo o Bakis o intents millor dirigits però amb poca convicció, com el de Valera. I, de fet, novament han estat els càntabres qui, amb poca pilota, han creat perill. Al 64’, Matheus ha superat Ratti però Alende ha evitat que la seva rematada es convertís en el tercer.

El duel ha agafat emoció, i de quina manera, al 67’. Bakis ha lluitat una bona pilota a l’àrea que ha pogut deixar a la frontal per Bover. El mallorquí, amb opció de xut, ha vist Jacobo sol a l’esquerra i l’ha assistit. L’ex del Sabadell ha connectat una fortíssima rematada per reduir diferències. Quedava temps per somiar a igualar el duel.

Eder Sarabia, des de la graderia després de ser expulsat per dues grogues, ha decidit arriscar. Ha donat entrada a Bundu, Héctor Hevel i Jandro, fent endarrerir la posició d’Aguado. Acceptava el risc, com evidencia l’opció que ha tingut Íñigo Vicente al 69’, amb un xut que ha creuat en excés ,però també conscient que generar perill era el camí de l’empat. Al 73’, Bakis l’ha tingut als seus peus però Parera, en dos temps, ha pogut aturar.

Jacobo controla la pilota entre dos contraris.
Jacobo controla la pilota entre dos contraris.

Encara arriscaria més Sarabia ficant al camp Carlos Martínez i Almpanis i passant a defensa de tres. Segons abans, al 79’, Jacobo havia fregat l’empat amb una rematada que ha agafat malament l’efecte, de dins cap a fora.

El tram final ha estat un monòleg tricolor a l’àrea contrària. Ho ha provat Mármol, amb un xut des de la frontal que ha marxat desviat. Millor dirigit anava el llançament de Jandro (86’) que Parera ha tret del mateix escaire de la porteria. Poc després, també aturava una rematada de Valera, malgrat que havia estat desviada per un defensa.

El porter local ha estat clau per al seu equip. Parera ha tornat a treure un llançament llunyà d’Héctor Hevel (88’) i en l’acció següent ha estat un defensa qui ha avortat la jugada individual d’un Jacobo que gairebé es fica fins a la cuina.

Amb l’equip tricolor bolcat, una contra del Racing ha fet lluir Ratti. El porter argentí ha salvat el mà a mà amb Mboula, deixant-lo sense el ‘hat trick’. Ja es jugava un descompte llarg i on el Racing s’ha quedat amb 10 jugadors quan Jacobo ha forçat la segona groga d’Íñigo Sanz, però els locals han sabut defensar-se amb ungles i dents per mantenir el resultat favorable.

Així doncs, segueix la mala ratxa de l’Andorra a domicili, on no guanya des de novembre. I, també, la dinàmica preocupant en aquesta segona volta. Divendres vinent, arriba al Nacional un dels pitjors rivals per buscar la reacció: Las Palmas.FITXA TÈCNICA

Camp: El Sardinero.
RACING DE SANTANDER (2): Parera, Dani Fernández, Germán, Rubén Alves, Saul, Íñigo Sanz, Aldasoro (Juergen, 76’), Pombo (Sangalli, 76’), Mboula, Íñigo Vicente (Pol Moreno, 90’) i Baturina (Matheus, 57’).
FC ANDORRA (1): Ratti, Altimira, Alende (Jandro, 68’), Mika Mármol, Pampín (Almpanis, 81’), Aguado, Bover (Héctor Hevel, 68’), Iván Gil  (Bundu, 68’), Valera, Bakis (Carlos Martínez, 81’) i Jacobo.
Àrbitre: Galech Apezteguia (Navarra). T.G.: Íñigo Vicente, Íñigo Sanz (2, 94’)/ Bakis.
Gols: 1-0, Mboula (14’). 2-0, Mboula (34’). 2-1, Jacobo (67’).

Comentaris

Trending