Quatre podis andorrans a la primera jornada del Trofeu Borrufa

La delegació nacional ha aconseguit els seus primers top-5 de la mà de Nico Daban i Marc Delgado en U16, i d’Etna Pou i Ainhoa Piccino en U14

Comentaris

Un instant de la jornada d'aquest dilluns del Trofeu Borrufa.
Un instant de la jornada d'aquest dilluns del Trofeu Borrufa.

La primera jornada de la 30a edició del Trofeu Borrufa s’ha celebrat aquest dilluns, tal com estava previst, i amb un estat de la neu òptim. La pista Les Canals ha acollit des de les 10 h del matí l’eslàlom de les categories masculina i femenina U16, i simultàniament s’ha dut a terme a la Portella del Mig el gegant masculí i femení U14. La delegació nacional ha aconseguit els seus primers quatre podis de la competició, que han arribat de la mà de Nico Daban, Marc Delgado, Etna Pou i Ainhoa Piccino, en les seves respectives categories.

En la categoria masculina d’eslàlom U16 dos andorrans han pujat al podi, però ha estat l’espanyol Roger Barceló qui s’ha endut el triomf, amb un registre d’1:13.26. Ha anat seguit de l’andorrà, Nico Daban, amb 1:15.01, i del també espanyol Quim Magan, que ha fet un temps d’1:15.15. Marc Ubeira i el nacional Marc Delgado han tancat el podi de la categoria amb la quarta i cinquena posició, respectivament.

Pel que fa a la categoria femenina d’eslàlom U16, les tres primeres places han estat ocupades per esquiadores espanyoles. María Martínez de Aragón s’ha endut el triomf amb un temps d’1:15.76, seguida de Valeria Àlvarez i Maria Abad. Han completat el podi la xilena Matilde Pinilla, i la britànica Katie Saunders. L’andorrana millora situada ha estat Isona Cerro en l’onzena plaça, amb 1:23.45.

En l’eslàlom gegant femení U14 la victòria ha estat per a la belga Anse Appels, amb un registre d’1:46.17, seguida per l’holandesa Sophie Dekker amb +1.76. L’andorrana Etna Pou ha aconseguit el bronze amb +2.19, i han tancat el podi l’espanyola Jimena Artero, i la també Nacional Ainhoa Piccino. Han completat una molt bona actuació les esquiadores del Principat Marta Torres, que ha estat octava, i Candela Mortés, que ha estat novena.

En la categoria masculina, el primer lloc ha estat per al francès Rafael Bely, amb un temps d’1:45.76, el segon lloc l’ha ocupat el britànic Hamish Blyth, i la tercera plaça ha estat per a l’espanyol Luken Garitano. En quart i cinquè lloc han finalitzat l’estonià Erik Bergstron i Javier Fernández. En el top 10 d’aquesta categoria també s’han classificat els andorrans Auder Martín, que ha estat sisè, i Àlex Comellas, que ha estat desè.


Etiquetes

Comentaris

Trending