Quatre dones al capdavant de l’equip arbitral de l’Andorra – Anglaterra

La ucraïnesa Kateryna Monzul serà la col·legiada principal, l’assistiran Maryna Striletska i Svitlana Grushko, i la francesa Stephanie Frappart serà la responsable del VAR

Kateryna Monzul, l'àrbitra al capdavant de l'Andorra-Anglaterra
Kateryna Monzul, l'àrbitra al capdavant de l'Andorra-Anglaterra

La trobada entre la selecció andorrana i Anglaterra ja és una cita força destacable per si mateixa, ja que forma part de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022. Però, a més, seran quatre dones les que estaran al capdavant de l’equip arbitral del partit. Serà la ucraïnesa Kateryna Monzul la col·legiada principal, i l’assistiran Maryna Strileska i Svitlana Grushko, segons han informat diversos mitjans internacionals.

La quarta àrbitra que assistirà al partit serà la francesa Stephanie Frappart, que serà la responsable del VAR al Nacional d’Andorra. Tot i que tant Frappart com Monzul ja havien format part de diversos partits masculins amb anterioritat, aquesta serà la primera vegada que la selecció anglesa es trobi amb un equip arbitral format per dones principalment. Per tant, serà una fita històrica al món del futbol masculí.

Així mateix, l’equip el completaran els ucraïnesos Denys Shurman, que serà el quart àrbitre, i Viktor Matyash, que serà l’assistent de Frappart amb el VAR. Aquest ha sigut l’anunci de la UEFA per a l’encontre, que tindrà lloc a terres andorranes el pròxim dia 9 d’octubre i que reunirà un gran nombre d’aficionats, tant del Principat, com de fora.

Aquesta serà una fita històrica, però no és la primera vegada que aquestes dones posen el seu nom a la palestra com a àrbitres. Frappart va ser la primera dona a dirigir un partit de la Champions masculina, concretament, el Juventus – Dinamo de Kiev a l’edició 2020-2021, a més d’haver-se fet càrrec d’un partit de classificació per al Mundial. Per la seva banda, la col·legiada principal, Monzul, va ser la primera a dirigir un encontre de Primera Divisió al seu país, i ja havia format part d’un equip arbitral en gran part femení a l’enfrontament entre San Marino – Gibraltar en novembre de 2020.

Comentaris

Trending