A quarts de final de l’Eurocup de rebot

El MoraBanc en captura 46 per 26 el Buducnost i, tot pensant en la Lliga ACB, aconsegueix passar a la següent ronda en el debut del tècnic Óscar Quintana (74-64)

Cobbs intenta penetrar mentre Tarolis s'escapa del marcatge de Crawford al partit d'aquest dimarts. MARTIN IMATGE

El MoraBanc Andorra s'ha classificat pels quarts de final de l'Eurocup després de derrotar el Buducnost per 74-64. La victòria s'ha fonamentat en el domini tricolor en els rebots (46 a 26). El partit ha estat el debut a la banqueta del tècnic Óscar Quintana, que ha donat minuts a tots els seus homes. El pròxim rival sortirà del duel entre el Gran Canària i l'Slask Wroclaw. Hannah ha estat el màxim anotador local amb 21 punts i Seeley el del partit, amb 25

L'encert dels montenegrins en els triples (4 de 7) en el primer quart ha fet que acabessin els 10 minuts amb avantatge (23-26) tot i que havien estat vuit punts per davant (12-20). Óscar Quintana ja havia donat entrada a tots els jugadors, tret de Guille Colom. Paulí amb vuit punts i un 3 de 3 en tirs de dos i quatre rebots defensius estava sent el més destacat pels tricolors en un partit sense gaire intensitat i en un pavelló amb una entrada molt fluixa.

Sortia a la pista Guille Colom en un segon quart amb moltes errades per part dels dos equips com ho demostra la baixa anotació (12-13) i uns percentatges fluixos com el fet que entre els dos equips hagin encistellat 15 tirs de 38 intents de dos, però destacant els tres rebots (un ofensiu) de Colom. Precisament en aquesta faceta dominava el MoraBanc sobre el Buducnost (23-15).

FQuyb HWQAITyv
Miller-McIntyre llença a cistella en presència de Cobbs

A la represa hi ha pèrdues de pilota constants -Seeley, Olumuyiwa, Jagodic, Micov, o Llovet- i el MoraBanc ha aconseguit igualar el marcador (44-44) i posar-se per davant amb un triple de Hannah i una cistella d'Olomuyiwa (51-47), cosa que ha obligat l'entrenador visitant a aturar el matx amb un temps mort perquè els tricolors s'havien posat sis punts amunt (53-47) i possessió. Els homes d'Óscar Quintana estaven fonamentant la seva victòria en el clar domini dels rebots, cosa que els permetia beneficiar-se de segones i, fins i tot, de terceres oportunitats de tir.

Els montenegrins ho limitaven tot als tirs de tres i ja no tenien l'encert del primer quart, com tampoc els andorrans que podien haver deixat l'enfrontament ben encarrilat amb una mica més d'eficàcia. Perquè sense fer res de l'altre món, el MoraBanc afrontava els darrers 10 minuts amb un  58-51, per l'aclaparadora superioritat en els rebots (33 a 18) i pel baix percentatge visitant en tirs dos (8 de 23, un 34%). El resultat del quart (23-12) és prou concluent. El Buducnost ha afrontat l'últim quart amb empenta i un 0-5 de sortida.

El problema en aquest moment del partit és que Hannah i Miller-McIntyre estaven amb tres personals. Es fallaven molts tirs i es perdien pilotes en uns minuts de desconcert, fins que apareixia el de sempre (Hannah) per anotar un triple a manca de quatre minuts (67-61), i una renda que a la vista de l'evolució del marcador podia ser suficient si es gestionava de manera adequada, com així ha estat. Ara toca centrar-se en la Lliga i en el partit de diumenge contra el San Pablo Burgos.

MORABANC ANDORRA (74): Hannah 21, Crawford 5, Pauli 8, Llovet 3, Olomuyiwa 7 -cinc inicial-, Diagne 5, Nakic 2, Jelinek 5, Arteaga 4, i Colom 2. 17 de 23 tirs lliures; 15 de 29 tirs de dos; 9 de 29 triples. 46 rebots, 14 ofensius. 23 faltes personals.

BUCDONOST (64): Cobbs, Zoran Nikolic 6, Seeley 25, Tarolis 2, Jagodic-Kiridza 11 -cinc inicial-, Micov 4, Perry 5, Danilo Nikolic, i Popovic 11. 16 de 19 tirs lliures; 9 de 30 tirs de dos; 10 de 25 triples. 26 rebots, 5 ofensius. 20 faltes personals.

Parcials: 23-26, 12-13, 23-12, 16-13.

Àrbitres: Ryzhyk, Koromilas i Racys.