Quarta victòria consecutiva del MoraBanc que dorm en posicions de play-off

El conjunt andorrà derrota l'UCAM Múrcia per 76-79 en un partit on destaca Jelinek amb 17 punts i el domini andorrà en els rebots

David Jelinek, el més destacat del MoraBanc,, busca una passada.
David Jelinek, el més destacat del MoraBanc,, busca una passada. acb photo / j. bernal

El MoraBanc Andorra ha derrotat l'UCAM Múrcia per 76-79 i es col·loca a la vuitena posició de la classificació que dona accés als play-off pel títol i un lloc per estar a Europa la temporada vinent. Els 17 punts de Jelinek i el domini tricolor en els rebots ha estat clau en aquesta valuosa victòria perquè els murcians són un rival directe en la lluita per estar entre els vuit primers.

El primer quart del MoraBanc ha estat perfecte. La connexió Dime-Paulí ha fet estralls, i el domini en els rebots han tancat un parcial de 15-25. Els murcians han apretat moltíssim en defensa forçant en algun atac als tricolors a esgotar la possessió sense llençar a cistella. Hannah, un jugador habitualment segur, perdia tres pilotes i els triples locals han capgirat el marcador amb un parcial de 28-9.(43-34). A la represa tres triples consecutius del MoraBanc (dos de Senglin i un de Jelinek) amb un parcial de 4-12 han tornat a equilibrar el partit. La reacció dels homes d'Ibon Navarro no ha estat determinant entre altres coses per les errades en els tirs lliures. Ha estat un quart amb imprecisions i nervis.

RS360428 J32 UCM MBA Firmar acb Photo   J Bernal
Dime esmaixa davant l'oposició de Cate.

Dos triples consecutius locals (Radovic i Frankamp) els han donat aire (63-56) abans d'afrontar el darrer quart amb tot per decidir. Els murcians han sortit més enxufats i el MoraBanc més desencertat en atac (68-58). Dos taps de Babatunde i la direcció de Clevin Hannah en atac han propiciat un parcial d'0-11 amb un darrer triple de Jelinek que es posava en 17 punts (68-67) a falta de sis minuts per al final.

Els dos equips han apurat al màxim els atacs i el marcador estava totalment equilibrat (72-71) amb dos minuts per jugar. Un 2+1 de Clevin Hannah forçava la cinquena personal de Cate (76-77) amb 45 segons per jugar. Tyson Pérez disposava d'un atac per sentenciar el partit però els àrbitres no han xiulat la personal de Taylor a falta de 26 segons. El Múrcia ha fallat en el seu atac i Sy ha esmaixat el 76-79 a falta de set segons. Frankamp ha fallat el darrer triple que hauria empatat el partit.

360461scr 54988

Cate i Parakhouski es disposen a lluitar per un rebot durant el partit d'aquest dissabte

FITXA TÈCNICA

UCAM Murcia Club Baloncesto: 76 (15+28+20+13): Bellas (-), Taylor (9), Rojas (3), Webb (9) i Cate (10) -cinc inicial-, Davis (13), Malmanis (-), Radovic (9), Strawberry (11), Frankamp (9) i Vasileiadis (3).

MoraBanc Andorra: 79  (25+9+22+23): Hannah (11), Jelinek (17), Paulí (2), Tyson Pérez (4) i Parakhouski (9) -cinc inicial-, Sy (2), Olumuyiwa (6), Dime (9), Sergi García (4), Colom (-) i Senglin (15).

Àrbitres: Carlos Cortes Rey, Sergio Manuel Rodríguez i Jacobo Rial Barreiro. Han eliminat per cinc faltes personals al local Emanuel Cate (minut 40).