Prop de 300.000 euros per millorar la climatització de la ‘Bombonera’

El projecte segueix les demandes de l’ACB i l’Eurocup però també permetrà millorar l’eficiència energètica de la instal·lació i seguir els compromisos en matèria de reducció de gasos d’efecte hivernacle

La 'Bombonera' tindrà un millor sistema de climatizació.
La 'Bombonera' tindrà un millor sistema de climatizació. G. P.

El Govern destinarà 294.000 euros a realitzar millores a la ‘Bombonera’. Així, i seguint les demandes fetes tant des de l’ACB com des de l’Eurocup, es procedirà a millorar de forma substancial el sistema de climatització del pavelló. A més, les actuacions també permetran incrementar de forma important l’eficiència energètica de la instal·lació.

El consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels treballs que serviran per millorar l’actual sistema de climatització i l’eficiència energètica del Poliesportiu d’Andorra. La guanyadora del concurs públic ha estat l’empresa Agefred Serveis, que va fer una oferta per un import de 294.123,13 euros. Les actuacions han d’estar enllestides en uns dos mesos, és a dir, durant el febrer.

Les obres tenen per objectiu donar garanties suficients de temperatura i fer un estalvi d’energia. El projecte de climatització i millora energètica inclou l’aïllament de les canonades, la col·locació d’aerotermos de baix consum, estratificadors i sistema de calefacció per infraroig, que assegurarà poder assolir les temperatures de confort tant a la pista com a les grades.

Aquests treballs responen al que estipula el reglament Eurocup i ACB de poder gaudir d’una temperatura de mínim a la pista poliesportiva. A la vegada, s’alineen amb el que estableix la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic i els compromisos adoptats internacionalment, pels quals s’ha de reduir en un 37% les emissions de gasos que provoquen l’efecte hivernacle per al 2030.

Comentaris

Trending