El projecte One Team Eurocup del MoraBanc reuneix dotze persones la Unitat de Conductes Addictives

És la segona vegada que el club i el departament sanitari porten a terme aquesta col·laboració, que reuneix els pacients tots els dimecres per fer activitats que els ajudin a recuperar-se de la malaltia

El grup de l'UCA que participa en el projecte One Team.
El grup de l'UCA que participa en el projecte One Team.

Cada dimecres a la tarda, el projecte One Team Eurocup, organitzat pel MoraBanc, reuneix a dotze persones de la Unitat de Conductes Addictives a la pista. És la segona vegada que es porta a terme aquesta col·laboració, amb l’objectiu de treballar en la recuperació dels malalts.

Un dels aspectes que es treballa en la recuperació d’una addicció és el canvi d’estil de vida. En aquest sentit, la coordinadora de l’UCA, Angelina Santolària, ha afirmat que aquest procés “passa per l’esport”. El MoraBanc, amb el projecte One Team, ha donat l’oportunitat a dotze persones de poder treballar de manera col·lectiva, i una vegada a la setmana, diversos valors que són importants en la seva recuperació.

L’encarregat de portar a terme aquestes activitats és el coordinador de la base del MoraBanc, Jaume Tomàs. Ha explicat que, cada dimecres, tenen una mitja d’onze de les dotze persones que estan inscrites al projecte. “És la segona vegada que fem aquesta iniciativa i no comencem de zero, ens ho passem molt bé l’hora que hi som allà fent l’entrenament”, ha apuntat Tomàs. Per la seva banda, Santolària ha afirmat que el nivell d’implicació per part dels pacients és molt alt, “alguns han arribat a demanar temps lliure o canvis de torns a la feina per poder acudir”.

D’aquestes dotze persones, sis d’elles són les que conformen el grup de l’hospital de dia. Les altres sis són externes, “pràcticament ja tenen donada l’alta”, ha explicat Santolària, “aquest aspecte fa que la seva implicació sigui encara més alta”. El projecte durarà tota la temporada, ja que va directament lligat a l’Eurocup, però Tomàs ha apuntat que “podria tenir una continuïtat, per seguir valorant la seva valentia i el fet de voler sortir-se’n de la situació en què es troben”.

En aquestes dinàmiques, Tomàs tracta de treballar amb els assistents diversos aspectes com el valor, el treball en equip, l’empatia i l’altruisme. Però, l’entrenador ha destacat que el més important és “que ens fem riure mútuament. Quan ja han passat unes setmanes som com una petita família”. En aquest sentit, el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, ha destacat que el projecte forma part de la identitat de l’equip, “quan tenim una eina amb tant d’impacte, és important posar-la al servei de la comunitat”.

Comentaris

Trending