El programa de beques d’alt rendiment arriba a 68 esportistes

Enguany s'incorpora el de Tecnificació dirigit a promeses d'entre 14 i 24 anys que podran utilitzar els serveis de les instal·lacions del centre esportiu d'Ordino

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. SFGA

El cicle de beques esportives del programa d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA) arriba a 68 esportistes, molt per sobre dels 49 del 2021. El Programa Tecnificació ARA compta amb 38 esportistes, el de Joves Promeses amb quatre, el de Promeses amb 18, Pre-elit amb dos i Elit amb sis. La gran novetat d’enguany és la incorporació d’un nou programa anomenat Tecnificació ARA.

El nou programa permet a l’esportista amb potencial i projecció, d’entre 14 i 24 anys, fer ús becat dels serveis integrals que s’ofereixen al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO). "Arribem a més esportistes oferint un servei de primer nivell", ha destacat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Fins ara les beques per a aquests esportistes eren només econòmiques. "Oferim uns serveis integrals i professionals que faciliten i maximitzen el seu rendiment, alhora que també rendibilitzen la inversió monetària”, ha dit Riva.

Seguint els objectius habituals, el programa busca potenciar l’esport d’elit al país; fer un seguiment integral dels esportistes becats amb estreta coordinació entre la federació, la secretaria d’Estat d’Esports i els professionals dels diferents serveis del CTEO; promoure la continuïtat i constància de l’entrenament en l’esport escollit i fer un reconeixement a l’esportista per la seva aportació a la societat andorrana.

La dotació econòmica per aquest 2022 és de 296.981 euros, xifra pràcticament idèntica a la de l’any passat que només s’ha incrementat a causa de la incorporació de nous esportistes dins del programa Elit. Com és habitual, la dotació econòmica total encara no inclou la previsió de les beques corresponents als esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme a l'espera que acabin la temporada de competicions (finals d’octubre).

De manera paral·lela, el consell de ministres també ha aprovat aquest dimecres les ajudes puntuals d’aquest 2022 per a les entitats esportives del país. Aquesta partida de subvencions, tal com ja va explicar Riva durant la roda de premsa de l’adjudicació de les ajudes esportives globals per aquest 2022, té per objectiu atorgar suport puntual per tal que les entitats esportives puguin donar continuïtat a activitats no contemplades o despeses addicionals no previstes al moment de la primera convocatòria de les ajudes.

Els ajuts complementaris i puntuals d’enguany han estat per a 19 entitats federatives per un pressupost total de 120.000 euros. Les ajudes han estat atorgades a les següents federacions que han sol·licitat suport: FADEA, esquí, golf, karate, functional fitness, ACA, escacs, muntanyisme, natació, gimnàstica, judo, motociclisme, wu-shu i kung-fu, basquetbol, esports de gel, ciclisme, tennis taula, CVA i pàdel.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending