Primeres proves físiques de la pretemporada dels esquiadors de la FAE

El treball, que s’està duent a terme al centre de tecnificació d’Ordino, és la primera fase d’una preparació que s’allargarà fins a finals d’octubre

Comentaris

Una de les proves d'esforç que es fan al CTO.
Una de les proves d'esforç que es fan al CTO.

Després de tot just unes setmanes de descans, els esportistes de la Federació Andorrana d’Esquí ja pensen en la propera campanya d’hivern. Els diferents integrants han començat els entrenaments de pretemporada. Una fase de treball que s’allargarà durant tot l’estiu i durant bona part de la tardor, fins a finals d’octubre. L’objectiu, arribar en el millor estat físic quan es reprenguin les competicions de neu.

Els darrers dies, els diferents esquiadors han començat testos i proves d’esforç, els resultats dels quals han de servir per marcar el full de ruta personalitzat per a cadascú d’ells. L’escenari ha estat el centre de tecnificació d’Ordino. Com ha volgut explicar el preparador físic de la FAE, Damià Costa, “l’objectiu és donar un tret de sortida i veure com estan els esportistes a nivell fisiològic: saber paràmetres com on està la freqüència cardíaca màxima, on estan els llindars aeròbics i anaeròbics i sobretot també saber si cadascú d’ells és apte per fer esforç, que en principi és així, però és important saber-ho per tema salut”.

D’aquí a unes setmanes, tocarà la segona fase d’aquesta tasca, amb els testos físics. “Aquí valorem més la capacitat funcional de l’esportista”, ha apuntat el preparador físic. Es tracta d’una acció que es farà fins a quatre o cinc vegades al llarg de tota la temporada. Aquests primers testos físics serveixen “per veure com estan els nostres esportistes, però en el cas que hi hagués un de nou, per veure on està i què hem de treballar amb ell”, segons Costa.

Paral·lelament, el fisioterapeuta de la FAE, Pol Ferrer, també analitza cada esquiador, de forma preventiva, “per veure possibles dèficits i crear una línia de prevenció”. Des de l’entitat s’ha recordat que aquest és un treball conjunt que fa uns anys que es va posar en funcionament per tal de prevenir problemes. L’objectiu, lògicament, és que cadascú dels esportistes arribi en les millors condicions a l’inici de les competicions.

Etiquetes

Comentaris

Trending