La primera victòria arriba en format muntanya russa

El MoraBanc Andorra trenca la mala ratxa superant el Gran Canaria en un partit en el qual ha deixat escapar una diferència de fins a 21 punts però en el que ha pogut tranquil·litzar-se en el moment decisiu per recuperar la iniciativa (87-71)

Miller-Mcintyre fa una entrada a cistella davant la mirada dels jugadors visitants. Albert Martín / ACB Photo

La Bombenera s’ha convertit en una autèntica muntanya russa per presenciar la primera victòria de la temporada del MoraBanc. Els tricolors han superat el Gran Canaria (87-71) en un duel de bogeria. Al primer quart, semblava que el triomf arribaria de forma fàcil, amb un avantatge de fins a 21 punts que a poc a poc els visitants han aconseguit igualar a mitjans del tercer període. Quan més complicada estava la situació, els andorrans han reaccionat i han completat un tram final molt bo que els ha permès, fins i tot, guanyar amb una diferència folgada.

El MoraBanc afrontava el duel estant contra les cordes. En una situació molt delicada. I quan s’està així, res millor que un primer quart com que ha brodat l’equip d’Ibon Navarro. No és que hagi estat superior al seu rival. És que l’ha escombrat. En defensa, una solidesa gairebé d’acer, que ha fet als canaris suar tinta per poder anotar. I en atac, l’equip ha estat una autèntica piconadora col·lectiva.

Dos triples consecutius de Jelinek i Crawford han obert una escletxa inicial que no ha parat de créixer segons passaven els minuts. Els tricolors han sabut trobar bones opcions de tir, sobretot des de la línia de triple i han anat ampliant l’avantatge en el marcador, que ha arribat a ser de fins a 21 punts. Al final, El Gran Canaria ha reduït distàncies: 35-17.

Els visitants han millorat de forma substancial durant el segon quart i això ha coincidit amb un MoraBanc més semblant al dels partits anteriors. Els andorrans s’han bloquejat en atac -tot just ha pogut anotar 13 punts- i els canaris han començat a trobar escletxes en el treball defensiu dels tricolors. A poc a poc, com si fossin formiguetes, han anat apropant-se en el marcador, fins i tot arribant a baixar dels deu punts. Aquesta barrera psicològica és la que es mantenia al descans (48-38) després d’una tímida reacció tricolor amb triple de Crawford. Quedava clar que caldria lluitar i molt encara per aconseguir la primera victòria.

MoraBanc Gran Canaria
Un instant del partit.

El retorn a la pista després del pas per vestuaris ha estat nefast pels d’Ibon Navarro. En pocs minuts, el Gran Canaria ha completat la remuntada, sobretot gràcies a l’encert d’Ennis des de l’exterior. La situació ha forçat la sortida de Clevin Hannah, malgrat els seus problemes físics, i ha posat molt nerviós al tècnic basc, al qual li han xiulat una tècnica que ha permès els canaris igualar el duel (49-49) quan només s’havien jugat quatre minuts del tercer període.

Els pitjors presagis s’han aparegut a tota la parròquia tricolor quan els visitants s’han posat per davant (49-53) però un triple de Hannah ha donat pas a un tram de duel igualat. Als darrers instants del quart, la reacció dels andorrans, inclosos quatre punts d’Artega, ha permès arribar al darrer i definitiu període tres punts per sobre (60-57).

Quedaven deu minuts per saber si el MoraBanc podria respirar o es veuria abocat al desastre d’un 0 de 5 . Un triple de Morgan i una cistella d’Arteaga han possibilitat que els tricolors gaudissin d’un petit avantatge de 6 punts (65-59) que, en certa forma, ha estat balsàmic. Com a mínim ha servit els andorrans per poder afrontar amb calma el tram decisiu. Un tir anotat per Morgan i un triple de Crawford han eixamplat encara més la diferència  (70-62).

Crawford observa una de les accions d'atac del seu equip.

Ha estat un avantatge ja clau perquè el MoraBanc ha pogut jugar amb la calma necessària mentre que els canaris, ja obligats a arriscar, no han tingut encert davant una defensa tricolor que ha recuperat la solidesa, fet que, combinat amb la recuperació del millor joc d’atac, ha permès marxar de nou en el marcador i sentenciar el duel.

Així doncs, amb més patiment del que es podia pensar al final del primer quart, els andorrans s’han alliberat. Han sumat la primera victòria del curs i, no es pot oblidar, amb instants de molt bon bàsquet, que fan recuperar l’esperança i la confiança en l’equip. Moral, sense cap mena de dubte, per afrontar, dissabte vinent, la visita a una pista sempre incòmoda, la del Joventut.

MORABANC ANDORRA (87): Miller Mcintyre (9), Olumuyiwa (4), Noua (11), Crawford (13), Jelinek (13) -cinc inicial-, Pauli (5), Hannah (5), Nakic (5), Diagné (2), Colom (0), Morgan (8) i Arteaga (12).
GRAN CANARIA (71): Albicy (1), Brussino (8), Pustovyi (16), Shurna (4), Ennis (15) -cinc inicial-, Kramer (4), Ilimane Diop (8), Salvó (5), Slaughter (4), Khalifa Diop (2) i Stevic (4).
Àrbitres: Aliaga, Sánchez Sixto i Mendoza.
Parcials: 35-17, 13-21 (48-38) / 12-19, 27-14 (87-71).