Un positiu de Covid obliga a confinar l’FS La Massana i la selecció sub-19 de futbol

Les proves de detecció ràpida de coronavirus que es fan els equips de futbol han permès detectar un cos entre els jugadors massanencs i ara tots els integrants de l’equip i el rival estan pendents

Jugadors de l'FS La Massana s'hidraten durant el descans d'un partit.
Jugadors de l'FS La Massana s'hidraten durant el descans d'un partit. FS LA MASSANA

El positiu per coronavirus d’un dels jugadors de l’FS La Massana de la segona divisió del futbol andorrà ha obligat a confinar tots els integrants d’aquest equip, poc més d’una vintena, més els components de la selecció andorrana sub-19, amb la qual el conjunt massanenc va disputar aquest dilluns un partit amistós tot preparant el play-off d’ascens a la Lliga Multisegur que havia de disputar dissabte i dilluns contra el Carroi i que ara està en l’aire.

Cada setmana la Federació Andorrana de Futbol (FAF) fa controls als futbolistes mentre durin les competicions. Aquest dilluns es van sotmetre als tests que s’analitzen pel mètode TMA els components de l’FS La Massana. Un dels seus integrants va donar positiu, segons els resultats comunicats aquest dimarts. Cap altre dels components de l’equip no va donar positiu a la Covid, però per una qüestió de prudència i per evitar una eventual propagació del virus tots els companys futbolistes i també del cos tècnic s’han hagut de confinar.

El jugador que ha donat positiu és asimptomàtic, però havia estat una setmana de vacances en diferents punts de Catalunya

El jugador que ha donat positiu és asimptomàtic, però havia estat una setmana de vacances en diferents punts de Catalunya. No hauria fet cap pràctica de risc, per dir-ho d’aquesta manera, més enllà de sortir del país, però s’ha trobat amb el positiu. Ara haurà de quedar-se aïllat al domicili juntament, situació que passarà a cadascun dels jugadors. Aquells que puguin fer teletreball podran operar d’aquesta forma. Els que no, s’hauran d’agafar la baixa mèdica laboral. Igual passarà amb els components de la sub-19 que van participar en l’amistós de dilluns.

Aquest dijous els integrants de l’FS La Massana tornaran a ser sotmesos a noves proves de detecció, segons que han afirmat les fonts consultades. La voluntat inicial de la FAF era que si no hi havia cap altre positiu nou, dissabte es pogués disputar el partit corresponent al play-off d’ascens. Però el ministeri de Salut ha dit que ni parlar-ne. Que preval el criteri de prudència sanitari al calendari futbolístic, encara que això suposi que no es puguin finalitzar les competicions tal i com estava previst.

La posició de la FAF

La federació s’ha mostrat més cautelós en públic que de portes en dins. I en un comunicat ha posat de relleu que el cas positiu ha estat detectat gràcies als cribratges que la pròpia institució va promoure i està finançant. En aquest sentit, i després de confirmar el cas, la FAF remarca que des de la federació i “per part de l’assessor que va redactar els protocols, sempre es va posar especial èmfasi en la necessitat que cadascuna de les persones pertanyents als clubs tinguessin una actitud personal responsable per evitar situacions de risc que és evident que en aquest cas no s’han complert”.

La federació dispara contra el futbolista: “Es va posar especial èmfasi en la necessitat que cadascuna de les persones pertanyents als clubs tinguessin una actitud personal responsable per evitar situacions de risc que és evident que en aquest cas no s’han complert”

Es culpa així el jugador positiu d’haver marxat del país i haver estat “en una zona amb transmissió comunitària fora d’Andorra on se sospita que va poder contraure el virus”. Altres fonts han recordat que la immensa majoria dels futbolistes del país no són professionals i tenen el dret, com qualsevol altra persona, de fer vacances, per posar un exemple. En tot cas, la FAF, “com a erme de prudència”, “ajorna els partits de promoció previstos per dissabte dia 25 i el dimarts dia 28 a l’espera de confirmar que no s’ha produït transmissió entre els companys”. La decisió final sobre l’eliminatòria jornada encar no s’ha adoptat.

Dies enrere, un jugador del Carroi també va haver de ser apartat de l’equip en aquest cas perquè era contacte d’un d’alguns dels obrers de l’obra d’Escaldes que, fins ara, era el principal focus de reeinfecció de Covid després de la crisi sanitària gran que hi va haver entre mitjan març i final de maig. En aquell cas, res tenia a veure l’aïllament preventiu amb el futbol. De fet, mai fins ara aquell jugador no va positivitzar la malaltia.

Un instant de la roda de premsa en la qual s'han actualitzat les dades sanitàries.

Relacionat

Cinc contagis més de coronavirus eleven a 34 els pacients actius

També s’està al cas que arran del positiu del jugador de l’FS La Massana no hi hagi noves afectacions. Ja no entre els seus companys d’equip, sinó que, segons que han informat fonts coneixedores del cas. el jugador manté contacte per raons que van més enllà del futbol amb persones que també juguen a futbol i que, en aquests altres casos, formen part de plantilles que no són les ara aïllades, per la qual cosa l’expectació és màxima.

Comentaris (10)

Trending