Cinc contagis més de coronavirus eleven a 34 els pacients actius

Cap dels nous positius està vinculat als detectats la setmana passada, però Govern ha fet una crida a la tranquil·litat tot remarcant que els símptomes són lleus o inexistents

Un instant de la roda de premsa en la qual s'han actualitzat les dades sanitàries.
Un instant de la roda de premsa en la qual s'han actualitzat les dades sanitàries. SFGA

Salut ha detectat en els dos darrers dies cinc nous casos de persones infectades amb el coronavirus. Cap d’ells, en aquesta ocasió, té relació amb els trobats la setmana passada (el brot de l’obra a Escaldes i el jove de 18 anys que havia estat a Lleida). Des del Govern s’ha volgut remarcar que els 34 pacients actius presenten símptomes lleus o ni tan sols els han desenvolupat i que es té prou múscul pel que fa a la capacitat de rastrejadors i de fer proves diagnòstiques.

Dels cinc casos, una és, com ja va avançar Altaveu, infermera del servei d’urgències. En trobar-se malament, es va sotmetre a una TMA i va donar positiu. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que feia pocs dies, el 14 de juliol, s’havia sotmès a una prova i llavors va donar negatiu. Per tant, “la finestra d’infecció és curta”, tot i que es creu que va contagiar-se a l’estranger, ja que va estar fora d’Andorra uns dies.

Un altre cas és el jugador de l’FS La Massana. Tres més han estat detectats via els diferents serveis assistencials.

En total, des de l’esclat de la crisi sanitària, Andorra ha registrat 889 casos de coronavirus, dels quals 34 es mantenen actius. 803 s’han recuperat i 52 van provocar la mort de la persona infectada.

Etiquetes

Comentaris

Trending