Podi amb regust andorrà al Dakar 2022

Els residents Sam Sunderland, en motos, i Matthieu Baumel, fent de copilot de Nasser Al-Attiyah, en cotxes, han guanyat la nova edició del ral·li

Sam Sunderland, al mig, celebra la seva victòria.
Sam Sunderland, al mig, celebra la seva victòria. DAKAR

El Dakar 2022 ha arribat al seu final. I ho ha fet amb un regust andorrà al podi. Dos residents al Principat han pujat al graó més alt del podi. En motos, Sam Sunderland ha estat el guanyador. En cotxes, el triomfador ha estat Nasser Al-Attiyah, amb Matthieu Baumel, que també viu al país, com a copilot.

Sunderland tenia el títol gairebé a la butxaca després de l’etapa del dijous. Simplement, tocava assegurar-lo en el darrer recorregut del ral·li. I ho ha fet. Ha completat el darrer tram de la cursa en 1h43’25’’, perdent tot just tres minuts i mig amb el vencedor, el xilè Pablo Quintanilla. Per tant, el britànic, de l’equip Gas Gas, ha consolidat el seu primer lloc al podi.

Sunderland tanca el Dakar amb un temps total de 38h47’30’’, el que suposa 3’27’’ menys que el seu immediat perseguidor. Quintanilla és segon i l’austríac Matthias Walkner tercer. En quarta posició ha quedat un altre resident, el francès Adrien Van Beveren, i Joan Barreda ha acabat cinquè.

Al-Attiyah i Bauel celebren el triomf amb la resta de l'equip.
Al-Attiyah i Bauel celebren el triomf amb la resta de l'equip.

En cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah també ha sabut conservar l’avantatge amb la qual arribava a la darrera etapa. I això li ha permès sumar el seu quart Dakar. Al podi l’ha acompanyat el seu copilot, el francès resident a Andorra -i de fet corria amb llicència del país-, Matthieu Baumel. Han conclòs la cursa amb cinc minuts de diferència amb relació al segon classificat, Sebastien Loeb. Completa el podi Yazeed Al Raihi.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending