Un penal dóna el triomf a la UE Santa Coloma davant l’Inter i ajusta la lluita per la lliga

El Carroi consuma el seu descens a la segona divisió del futbol andorrà en perdre (0-2) contra l’Engordany

Gavim xuta el penal que ha donat la victòria a la UE Santa Coloma.
Gavim xuta el penal que ha donat la victòria a la UE Santa Coloma. XAVI MIRÓ / FAF

La lluita pel títol de la primera divisió del futbol andorrà està al roig viu. La pugna entre els quatre equips que juguen la promoció, dels que es juguen el campionat, s’ha fet una mica més estreta després de la derrota de l’Inter Escaldes contra la UE Santa Coloma, un dels conjunts fets, justament, per desbancar l’equip que entrena Fede Bessone. Mentrestant, la promoció de descens ja s’ha cobrat la primera víctima. Perdent contra l’Engordany (0-2), el Carroi ja és equip de segona divisió.

Els dos partits en el play-off pel títol han estat molt equilibrats. Molt tàctics. De fet, els gols, en els dos casos, no s’han fet fins a les segones parts. L’enfrontament entre la UE Santa Coloma i l’Inter, amb poques ocasions, s’ha resolt amb un gol de penal. La falta dins l’àrea l’ha rebut Paulino i l’ha transformat Gavim al minut 66 de partit, convertint així l’únic gol del matx, el que ha donat el triomf als de Juan Velasco.

L’altre partit de la lluita pel títol també ha estat molt anivellat (1-1). L’Atlètic Escaldes ha estat més dominador, sobretot a la primera part, però no ha aconseguit marcar. De fet, els escaldencs han acabat marcant, ja al segon temps, gràcies a un penal comès sobre Aaron Sánchez que Cisteró ha enviat a la xarxa. Paschetta ha estat l’autor de l’empat a tres minuts del final del partit, tot aprofitant un rebuig després d’una falta lateral.

Hores d’ara hi ha tres punts entre el primer i el quart. Així, l’Inter suma 43 punts, la UE Santa Coloma 42, el Sant Julià en té 41 i l’Atlètic d’Escaldes, amb el punt sumat aquesta tarda, se situa amb 40. Tot és, doncs, més que possible.

CARROI, A SEGONA

Els partits per evitar el descens han tingut els resultats aparentment més lògics. No sense dificultats, l’FC Santa Coloma ha derrotat (3-2) l’Ordino. Els colomencs sempre s’han anat posant al davant després dels empats que ha anat forçant l’adversari. Grondona, Luis Blanco i Marc Pujol han estat els autors dels gols colomencs mentre que Coro ha anotat les dues dianes ordinenques.

Menys dificultats per vèncer ha tingut l’Engordany, que amb gols de Lankar i Daikha ha derrota un Carroi que ja és matemàtic equip de segona. De fet, tot i jugar avui de locals, poca batalla ha presentat un Carroi que ha estat tot l’any sent el farolet vermell de la competició. I amb molta diferència.