L’organització de l’Andorra Ultra Trail anuncia la desaparició de la prova

Els promotors privats del certamen asseguren estar “enfonsats en una situació econòmica insostenible” i donen a entendre que no retornaran pas el 30% de les inscripcions

Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.
Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail. ARXIU

L’Andorra Ultra Trail entesa com fins ara s’ha acabat. Els organitzadors de la prova, ara amb Lídia Martínez al capdavant, han anunciat que deixen el certamen per la manca de suports financers i davant el fet que “l'absència de pagament d'Andorra Turisme ens ha fet enfonsar en una situació econòmica insostenible”. En certa manera, culpen aquest impagament de la impossibilitat de poder retornar íntegrament la inscripció i donen per fet que tot i desaparèixer, el 30% del que havien pagat els participants inscrits per a l’edició d’aquest juliol no el retornaran.

L’organització del certamen ha fet l’anunci genèric a través de les xarxes socials i, alhora, han fet arribar una comunicació més extensa als voluntaris de l’Andorra Ultra Trail en què carreguen durament contra les veus crítiques amb la seva posició, anunciant, fins i tot, que han interposat denúncies per la recepció d’acusacions personals i assetjaments particulars. De fet, en un escrit que acaba firmant Lídia Martínez com a cara visible ara de Cims Màgics, l’empresa que formalment muntava les curses, es diu que fins i tot amb les dificultats financeres que tenen, és més important la situació moral, “que fa impossible la continuïtat de la nostra activitat i l'organització de l'esdeveniment en els anys vinents”.

Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.

Relacionat

Avís a l’Ultra Trail: o torna el 30% de la inscripció o adéu al patrocini d’Andorra Turisme

En la comunicació als voluntaris s’hi afirma que “després d'haver passat 8 mesos preparant l'esdeveniment (que s'ha hagut de cancel·lar per causes de força major, òbviament fora del nostre control), i amb l'incompliment del contracte de patrocini, no vam poder reemborsar més del 70% de les inscripcions als nostres corredors”. Per tant, acusa Andorra Turisme d’un incompliment contractual -que la ministra Verònica Canals ja fa refusar aquest dijous al Consell General- i responsabilitza l’agència de promoció turística de la incapacitat de poder retornar el 30% de la inscripció.

Cims Màgics envia un comunicat als voluntaris on diu que “sense un mínim de suport moral, a falta de suport econòmic, ja no tenim ganes de lluitar”

Després de mantenir que “amb l'únic suport econòmic del comú d'Ordino i de Caldea” el fet de retornar el 70% de la quota “aquesta situació ha provocat pèrdues d'uns 60.000 euros que estàvem disposats a assumir per permetre la continuïtat de l’esdeveniment”, exposen allò que ha acabat motivant que Cims Màgics abandoni el projecte. “Algunes persones, poques però extremadament sorolloses i malintencionades, han iniciat una campanya de calúmnies, amb el suport de certa premsa local i per l'associació de consumidors, amb fins i tot una petició en línia!”

-

Relacionat

Turisme estudia mesures legals per poder retirar les subvencions a Andorra Ultra Trail

L’escrit continua mantenint que “el nom de l'esdeveniment i de la nostra família s'han embrutat i hem rebut amenaces personals que hem hagut de denunciar. Per desgràcia, en aquests moments tan difícils, poques veus s'han manifestat per donar-nos suport, quan aquestes, quan tot anava bé, estaven plenes d'elogis cap a l'Andorra Ultra Trail Vallnord com un element estimulant de l'economia del país que el dóna a conèixer arreu del món i que ajuda a la desestacionalització del turisme”. Una apreciació que fa l’organització i que no és del tot certa, atès que des de tots els sectors s’ha reconegut l’èxit i contribució de la prova, altra cosa és l’afany lucratiu que finalment ha mostrat Cims Màgics.

“El nom de l'esdeveniment i de la nostra família s'han embrutat i hem rebut amenaces personals que hem hagut de denunciar”

Avui ens trobem, per tant en una situació financera, però sobretot moral, que fa impossible la continuïtat de la nostra activitat i l'organització de l'esdeveniment en els anys vinents. Sense un mínim de suport moral, a falta de suport econòmic, ja no tenim ganes de lluitar. Haurem viscut una gran aventura i 11 edicions magnífiques abans que ens tallin les ales; ningú no és profeta en la seva terra”, manté la comunicació abans de tornar a lamentar la desaparició i donar l’agraïment als voluntaris que reben l’escrit per haver contribuït a fer possible l’esdeveniment.

 

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending