Avís a l’Ultra Trail: o torna el 30% de la inscripció o adéu al patrocini d’Andorra Turisme

La ministra Verònica Canals lamenta que la decisió no és “comercialment escaient” i pot “malmetre” la imatge del Principat

Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.
Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail. ARXIU

La ministra, Verònica Canals, ha llençat una clara advertència als organitzadors de l’Ultra Trail: si no es rectifica la decisió de no retornar als corredors el 30% de la inscripció, no hi haurà patrocini d’Andorra Turisme de cara a l’edició traslladada al 2021. Per al Govern, ha indicat, la mesura pot malmetre la imatge del país. A més, en cas que els impulsors optin per no celebrar la prova, ha deixat clar que des de la societat publica “es treballarà” en una competició similar.

Canals ha explicat que la decisió de “suspendre, que no cancel·lar” l’Ultra Trail i “posposar-la” fins a l’any 2021 es va prendre de “comú acord” i que, ja llavors, es va modificar el calendari de pagaments vinculats al patrocini. La titular de Turisme no ha amagat que, quan dies després es va anunciar que no es tornaria part dels diners pagats per a la inscripció, això es va rebre amb un important malestar tant a la societat pública com al ministeri. Tot i entendre que és una opció que “incumbeix l’empresa organitzadora” sí que ha apuntat que “no la considerem comercialment escaient atenent a l’interès de les parts per donar continuïtat a la prova”.

-

Relacionat

La decisió dels organitzadors de l’Ultra Trail de no retornar tota la inscripció irrita el Govern

Per això, s’ha demanat que “es reconsideri la decisió i es proposi alternatives que no suposin cap pèrdua econòmica per als inscrits”. I és una petició amb un avís clar. “La voluntat és posposar el patrocini previst al 2021, però si no es rectifiquen en actuacions que poden malmetre la imatge d’Andorra, ens veurem abocats a tallar la relació que hi tenim”, ha assegurat.

Canals, que responia amb aquesta contundència a una de les preguntes formulades durant la sessió de control a Govern, en aquest cas per la consellera general de Tercera Via+Unió Laurediana Carine Montaner, també ha avançat que el ministeri i Andorra Turisme tenen previst buscar una alternativa en cas que els organitzadors optin per cancel·lar definitivament l’Ultra Trail. Llavors, ha avançat, “es treballarà en una prova similar que tingui les mateixes característiques i que comparteixi els valors que volem”.

La consellera general de Terceravia, Carine Montaner.

Relacionat

Terceravia pregunta al Govern pel reemborsament total de la inscripció a l'Ultra Trail

Comentaris (12)

Trending