Turisme estudia mesures legals per poder retirar les subvencions a Andorra Ultra Trail

L’organització de la prova es manté ferma en no retornar el 30% de la inscripció per l’edició d’aquest juliol, suspesa arran del coronavirus

-
-
El ministeri de Turisme està estudiant la via legal per retirar les subvencions que a través d’Andorra Turisme ja estaven acordades en favor de l’Ultra Trail. L’empresa que organitza la competició tenia assegurada una subvenció per la via esmentada fins al 2021 inclòs. Al departament que lidera Verònica Canals i al seu entorn hi ha molta indignació amb Cims Màgics, la firma de la família Martínez que munta el certamen, per la decisió de no tornar el 30% de la quota d’inscripció de l’edició que s’havia de celebrar el juliol i que s’ha suspès arran de la crisi del coronavirus.

El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, ha admès aquest vespre que hi ha contactes amb els organitzadors de l’Ultra Trail però no ha afirmat que desconeix el contingut de les negociacions que hi pugui haver. També el comú d’Ordino fa una subvenció notable a la prova. Des del ministeri i Andorra Turisme hi ha molt malestar per la mala imatge que comporta la decisió inamovible dels organitzadors de l’Andorra Ultra Trail.

Tot i ser una organització formalment privada, l’alta implicació de les institucions públiques i la naturalesa mateixa de la competició fa que l’Ultra Trail s’associï molt al Principat i que estigui generant una repercussió negativa. Fins i tot des de Pal-Arinsal es lamenta la mala imatge que s’està donant de la marca Vallnord, patrocinadora també de l’esdeveniment. Però malgrat les queixes i els laments, l’organització es manté ferma en la seva decisió de no retornar el 30% de les quotes.

Altres proves de naturalesa similar han decidit traslladar els drets d’inscripció per a l’edició propera, fet que Cims Màgics ni tan sols s’ha plantejat al·legant que hi ha tenia unes despeses realitzades que ha de cobrir. Tot plegat porta el ministeri a estudiar accions legals per mirar de fer marxa enrere a la concessió de subvencions públiques i a la posterior denegació de qualsevol altre ajut que provingui de l’administració.

Etiquetes

Comentaris (30)

Trending