Oportunitat perduda per l’FC Santa Coloma

Els d’Albert Jorquera mereixen més premi al camp del Mons Calpe de Gibraltar, ja que després del gol inicial de Xavi Puerto disposen d’ocasions per gairebé sentenciar l’eliminatòria, però a deu minuts del final encaixant l’empat per part d’Aritz

Un instant del duel entre Mons Calpe i Santa Coloma.
Un instant del duel entre Mons Calpe i Santa Coloma. Gibraltar FA

L’FC Santa Coloma ha desaprofitat una ocasió d’or en la seva visita al Mons Calpe de Gibraltar. Els andorrans han estat superiors, sobretot al segon temps, i han tingut oportunitats per gairebé sentenciar l’eliminatòria de Conference League. Al final, però, han vist com els locals han igualat en una opció gairebé aïllada el gol aconseguit per Xavi Puerto al primer temps. Tocarà, doncs, jugar-se el tot per tot el dia 15 al Principat.

S’esperava un duel igualat i així ha estat en la seva primera meitat. Més pilota pel Santa Coloma però més risc de perill pels de Gibraltar. Al final, però, l’encert ha caigut del costat dels andorrans.

L’opció més clara pels locals l’ha tingut al minut 34 Mussoni. S’ha plantat sol davant el porter Miguel Ángel Ramos, però, amb tot a favor, ha xutat de forma massa creuada. La pilota ha marxat fregant el pal.

No ha perdonat, en canvi, Xavi Puerto poc després. Al 39’, ha recollit una centrada des de la banda esquerra. El seu primer xut l’ha refusat un defensa però la pilota ha sortit bombejada i el de Barberà del Vallès ha estat més ràpid que ningú per connectar-la amb el cap i aprofitar que el porter local estava a terra per marcar el 0-1, resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

Ha començat molt bé el Santa Coloma la segona meitat. Dominava el duel i creava perill, com demostren les opcions que han tingut Virgili i Juanma. I encara més clara la que ha tingut en el 54’ Torres, amb una pilota estavellada a la mateixa creueta. També Guillaume López ha pogut marcar el segon, però s’ha trobat amb el porter local, Fran Garcia.

El Mons Calpe ha intentat reaccionar, amb un intent de Parkinson, desviat. La resposta del Santa Coloma han estat dues noves aproximacions de molt perill que han fet treballar Fran García. Primer, Xavi Puerto, des de la frontal, i després d’una doble ocasió per Álex Martínez i Torres.

Massa ocasions desaprofitades que, al final, s’han pagat. El Mons Calpe, al minut 81, ha igualat un partit que els andorrans podrien haver-se endut de forma clara. Centrada des de l’esquerra passada al segon pal que ha tocat Santos i ha deixat morta perquè Aritz marqués a plaer.

En els darrers minuts els colomencs han intentat buscar el segon. Blanco l’ha tingut, de nou, a prop. Finalment, però, l’empat ja no s’ha mogut. Per tant, tot es decidirà a la tornada on, cal recordar, el gol aconseguir aquest dimarts per Puerto no tindrà valor doble en cas d’empat, igual que tampoc els que pugui marcar el Mons Calpe a territori andorrà.