L’Open WTA d’Andorra arrenca amb triomfs de Dodin, Scott, Peterson i Lisicki

Els primers enfrontaments han estat marcats per la igualtat i han allargat la jornada molt més del que estava previst

Dodin torna una pilota en el partit d'aquest dilluns.
Dodin torna una pilota en el partit d'aquest dilluns. OPEN ANDORRA

La nord-americana Katrina Scott i la francesa Océane Dodin han estat les primeres jugadores en accedir als setzens de final de l'Open WTA d'Andorra que es disputa al Poliesportiu d'Andorra la Vella. La jornada inaugural del torneig de tennis ha estat marcada per l'equilibri. La llargada dels enfrontaments ha allargat considerablement el programa d'aquest dilluns. També s'han classificat Rebecca Peterson i  Sabine Lisicki .

Scott i Dodin han necessitat els tres sets per superar les seves rivals, la francesa Jessika Ponchet (7-6 6-7 i 7-6)  i la russa Anastasia Zahkarova (6-3 6-7 i 6-2). En el partit entre Scott i Ponchet els tres sets s'han hagut de resoldre en el tie-break. Scott, 18 anys, és tota una promesa del tennis i ja va obtenir bons resultats en categoria júnior. Dodin, per la seva part, va arribar al lloc 47 del rànquing l'any 2017. En el tercer partit del dia, Peterson ha superat Rus (6-4 i 7-5) i a la cloenda de la jornada, Lisicki ha derrotat Errani (6-3, 7-5).

Aquest dimarts debuta la cap de sèrie número 1, Zhang Shuai. Va arribar als quarts de final del torneig de Wimbledon el 2019 Juntament amb Li Na, Zheng Jie, Peng Shuai i Wang Qiang, Zhang és una de les úniques cinc tennistes xineses que ha accedit als quarts de final d'un torneig individual de Grand Slam. Zhang Shuai s'enfrontarà amb Nina Stojanovic (Sèrbia).