Ok ‘tàcit’ per als Jocs dels Petits Estats Andorra 2025

El president del COA, Jaume Martí, revela que s’ha posat en contacte amb representants de la resta de països i tots estan d’acord amb la data, que s’aprovarà en l’assemblea d’octubre

El COA ha premiat Carla Mijares i Oriol Olm.
El COA ha premiat Carla Mijares i Oriol Olm. COA

Falta només la confirmació oficial, però els Jocs dels Petits Estats que s’havien de celebrar l’any vinent i que van ser ajornar a conseqüència de la crisi del coronavirus tenen l’aval per saltar al 2025, com ja es va proposar des d’un primer moment des del Comitè Olímpic Andorrà (COA). La idea ha estat ben rebuda per la resta de països i s’aprovarà en l’assemblea que s’ha de celebrar a l’octubre. Així ho ha explicat Jaume Martí, president de l’entitat, durant l’acte que ha servit per premiar Carla Mijares i Oriol Olm pels seus bons resultats als Jocs Olímpics de la Joventut a Lausana.

Ja en el moment en què es va prendre la decisió, el 2025 era la data per la qual s’apostava des del COA. En les darreres setmanes, i de forma informal, s’ha anat contactant amb representants dels diferents països participants tant per informar-los de la suspensió dels jocs del 2021 com per sondejar quines opcions hi havia amb la nova data proposada. I les respostes, ha revelat Martí, han estat positives. “Tothom hi està d’acord”, ha afirmat.

El COA premia Carla Mijares i Oriol Olm pels seus bons resultats als Jocs Olímpics de la Joventut a Lausana

La decisió oficial trigarà encara uns mesos a prendre’s. Serà a l’octubre, en l’assemblea dels Jocs dels Petits Estats que, justament, s’ha de celebrar, presencialment si la situació sanitària ho permet, a Andorra. Allà es votarà la proposta però tot fa pensar que no hi haurà problemes per posar l’X al calendari.

D’aquesta forma, l’esdeveniment esportiu tindria el seu camí marcat durant els propers deu anys. El 2021 ja no hi haurà cita, ja que, tal com apunta Martí, “no era el moment perquè no hagués estat la festa que tots volem”, i els següents Jocs arribaran el 2023 a Malta. Ja el 2025 es farien al Principat. Mònaco (2027), Luxemburg (2029) i Xipre (2031) serien els següents països amfitrions.

Mariscal i Moles observen el projecte guanyador.

Relacionat

Confirmat l’ajornament dels Jocs dels Petits Estats

Martí ha revelat aquest vistiplau tàcit pel traslladat dels Jocs dels Petits Estats en l’acte d’entrega dels Premis COA a l’esquiadora Carla Mijares i a Oriol Olm, de la Federació de Muntanyisme. Se’ls ha volgut reconèixer els bons resultats aconseguits el passat hivern als Jocs Olímpics de la Joventut celebrats a la ciutat suïssa de Lausana.

Així, Mijares va quedar en sisena posició de la prova d’eslàlom d’esquí alpí. Per això, el COA l’ha guardonat amb un xec de 4.000 euros. Per la seva banda, Olm ha rebut 2.500 per la vuitena plaça en l’esprint d’esquí de muntanya.  

Etiquetes

Comentaris

Trending