Confirmat l’ajornament dels Jocs dels Petits Estats

El patronat de la fundació organitzadora pren la decisió per unanimitat i ja treballa amb la data del 2025 per situar la cita esportiva

Mariscal i Moles observen el projecte guanyador.
Mariscal i Moles observen el projecte guanyador.

L’ajornament dels Jocs dels Petits Estats ja és una realitat. La cita esportiva que s’havia de celebrar a finals de maig del 2021 a Andorra ha quedat cancel·lada, ja que es considera que no es podria afrontar amb garanties a conseqüència de les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. El patronat de la Fundació organitzadora ha pres la decisió i ja treballa amb una nova data: l’any 2025.

La proposta l’ha portat el Comitè Olímpic Andorrà (COA) a la reunió de l’ens celebrada aquest dijous i ha rebut el suport unànime de tots els integrants. Així ho ha explicat el president de l’entitat, Jaume Martí. “Tothom estava d’acord”, ha afirmat. I és que, ha indicat, “tenim clar que no és el moment de gastar-se sumes importants de diners en uns jocs, sigui en l’organització sigui en la construcció d’infraestructures.

Així, el president del COA recorda que hi ha instal·lacions que encara s’havien d’enllestir, com la piscina dels Serradells o el camp de tir a la Massana. L’ajornament de la cita permetrà destinar aquests fons a necessitats provocades per l’emergència sanitària. “És una bona decisió, tant del Govern com del comitè. A les federacions els vaig trucar fa uns dies perquè em donessin la seva opinió i hi estaven d’acord”, comenta Martí.

Una cosa sí que es vol deixar clara: es parla d’ajornament i no d’anul·lació. Els Jocs dels Petits Estats se celebraran a Andorra. Més tard del previst, sí, però es faran. I, de fet, a la reunió del patronat ja s’ha posat una data sobre la taula: 2025. Entre les edicions que s’han de fer a Malta (2023) i a Mònaco (2027). La proposta agrada, perquè suposaria el vintè aniversari dels que van tenir lloc el 2005. “Govern haurà de fer una carta a l’assemblea dels Jocs amb el compromís d’organitzar-los i allà s’haurà d’aprovar la candidatura”, ha comentat Martí, que la considera una “bona data”, ja que “llavors estarem recuperats del tot i podrà ser la festa de l’esport que ens agradaria”.

El COA confia a poder aprofitar bona part de la feina feta fins ara. De fet, entén que s’ha de mantenir, ni que sigui inactiva, la Fundació creada expressament per a l’organització. “S’ha fet molt de treball. El logotip i la mascota és el que més es veu, però hi ha molta cosa avançada, com ara el llibre tècnic amb el calendari i les especificacions per a cada esport”, manifesta Martí.

Etiquetes

-

Relacionat

Els Jocs dels Petits Estats, a punt d’anul·lar-se

Comentaris

Trending